用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 觀塘浸信會幼稚園 2012入讀官浸,入來傾下計!
樓主: cyhin
go

2012入讀官浸,入來傾下計! [複製鏈接]

回覆:2012入讀官浸,入來傾下計!

K1E陸老師好好人,佢係我囡上年班主任,到依家K2佢都仲話好掛住陸老師

回覆:JoeyKwo 的帖子

helio 發表於 12-11-10 12:43
hello, sorry just enter bk and see yr message.  小狗組呀,我在evi add你了。学校旅行再相認

...

咁我上去EVI睇吓, 其實我想講, 全班三十個學生, 得咁少人上EVI既...仲好似好多人都唔知有EVI..

咁我地要等一月相認啦..哈..

回復 JoeyKwo 的帖子

Hi JoeyKwo,

我仔有了2013 am offer, 所以想請教你一下,

1. 每星期有多少天net teacher 上英文堂?
2. 校內環境ok嗎? 因我只到過樓下G/F
3. 需要學期考試嗎?

Thanks.

CHIHIMNAM 發表於 12-11-14 15:33
回復 JoeyKwo 的帖子

Hi JoeyKwo,

咁恭喜你先 ^ ^

1) net 就一個星期一堂, 會教phonics, 平時英文就班主任教, 另外一個星期會有一個普通話堂
2) 咁個人都覺得ok, 話晒都三十年, 咁同d新校舍比就會差d, 但都好企理, 四樓同五樓就係課堂, 中間地方有個琴, 同埋有個舞蹈室(好似係四樓), 六樓全層係體能室(有滑梯, 單車..), 學校最正就係茶點..哈... 牛肉飯, 腸粉, 通粉, 粥, 檸檬薏米水, 栗米....其他d幼稚園邊有咁多款式..
3) 冇考試, 教完一本書就有一個評估, 一個學期都會有一個評估

另外學校仲有家訪, 同埋講座, 所以我個人覺得間學校真係好有心去教小朋友同家長, 教好小朋友家長同學校既配合好重要, 雖然好多人話學校教d野淺, 但個人覺得咁細個最重要都係品格同埋打好基礎先..

引用:Quote:CHIHIMNAM+發表於+12-11-14+15:33+回

原帖由 JoeyKwo 於 12-11-15 發表

引用:我個女今年9月入讀k1下午班,10月出世.我住

原帖由 lawmanyan 於 12-07-06 發表
我個女今年9月入讀k1下午班,10月出世.

我住順利, 返學 + 放學一個月約 $4XX, 我唔知有冇得申請單程.
你好,我住順安,我諗住今年都幫囡報k1,依家系5系搭緊簡叔叔車,依家來回幾錢,

‹ 上一主題|下一主題