用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 請問各位家長,這張通告是真的嗎?
go

請問各位家長,這張通告是真的嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章

http://www.baby-kingdom.com/data ... 6a6rsrqff2qwqhq.jpg

thanks!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

thanks!

貢獻勳章

真係校長出的通告,大家都要小心! 放學的時候大家要互相幫忙,留意下有無D古靈精怪的人,千其唔好各家自掃門前雪!

同時,亦要嚴重提醒你地個工人,唔好個個掛住傾計講電話,十個有九個都係咁。有時湊放學真係忍唔住想開D工人波! 又唔理D細路,攪到D小朋友好似街童咁,周圍走。淨係識幫個少主人拎書包,之後又繼續傾。

另一方面,家長都有少少責任,要教下個仔,放學行出玻璃門後,唔好一手就將個書包掉落地,跟住同同學玩,唔係有事嗰陣就淨係識話學校鬧工人 !

總之而家打到黎,大家要守望相助 !

TMMA  我小朋友常在附近出入,之前我試過一次比阿大自己上明愛圖書館,以後唔敢了....  發表於 12-3-11 17:41

貢獻勳章

有記者朋友發私人短詢問我有關此事!

對不起,我不會私人回覆。關於學校的問題,請記者朋友自行向學校查詢。

作為家長,我覺得學校的保安做得很好,絕無問題。就算係相孰的家長要進入學校,都要每次進入前登記,無得搏懵;小朋友一離開學校,就係家長的責任,所以以後應該係家長同私人保母車之間協調好一點就可以。

Make sure to remind our boys to stay behind the glass door until they see us come picking them up.  A lot of times, the boys get out of the glass door and walk around before seeing the maids or the parents.  
‹ 上一主題|下一主題