用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 2012-13年PN家長請進
樓主: emilylaugg
go

2012-13年PN家長請進   [複製鏈接]

我睇反舊post 話 summer shoes in white and winter shoes in black for pn class
想問學校有無規定鞋既款?有隻大ribbon 都吾係大過分吧?

jacky1666_hk 發表於 12-6-4 23:24
下?我仲稔住係gmarket 買黑皮鞋,靚D.   我見dr kong 係完全無款可言.     冬天要著白皮鞋?     ...

夏天白皮鞋, 冬天黑皮鞋, 波鞋要白色, 室內鞋反而較易斷碼

我波鞋買左adidas    都係每個碼一兩對咋!室內鞋可買白飯魚!但想問白皮鞋係米吾可以漆皮?

我囡囡讀PN AM class...大家請多多指教!
我個人覺得室內鞋會著得多啲長時間啲,係咪應該著對好少少嘅呢?!? 白飯魚我怕咁細個會著壞腳and焗臭腳啊

回覆:jacky1666_hk 的帖子

漆皮鞋是可以的

回覆:salsalee 的帖子

Apita 的白飯魚質素不俗,約$70,日本製

feiji 發表於 12-6-24 02:43
Apita 的白飯魚質素不俗,約$70,日本製

Thanks feiji, let me go check check sin

For PN class, 我剛打了去RHS, 佢話收到偏班信(若七月中前收信)之後,班主任會打比家長,有問題可正接問老師。接電話位小姐話要預備3對鞋, ALL 要全白色...
我有擔心需要買多1-2對鞋嗎? 因我囡未介片,驚係學校瀨尿濕咗, 對鞋都濕埋咪"up"住隻腳仔好慘?!? 係咪我太緊張呢?!?
另外,學校已預備杯、食物盒及毛巾盒比學生,還細心地會幫學生貼埋名牌sticker (i m quite impressive and surprise they will prepare this), 但最好老師打來時double confirm係唔係,但衫、外套、鞋, etc... 自己就要put sticker on...

嘩要買咁多對鞋....仲要全白色

回覆:2012-13年PN家長請進

白色波鞋、白色皮鞋、白色室內鞋

差對白皮鞋未買

另外...想問. 如果返到學發覺上次個張相太樣衰..係咪可以再影過比老師???

大家好!
唔知大家有無興趣一齊係FB 開個group交流下?
我暫時開O左個group, 但呢度好似唔比宣傳fb.  如果有興趣加入一齊傾下o既媽媽不如pm我?  我可以比個fb link你地.  
thanks!: yummy :

今日收到老師電話   我女讀A班  
上次張相只係做車卡    之後會再係學校影

HI ALL,
我將個FB GROUP 轉返做PUBLIC.  如果頭先搵唔到O既朋友仔再搵下啦.  
入O左group大家再決定想set做public 定privacy group.  thanks!

HI+ALL,+我將個FB+GROUP+轉返做PUBLIC.++如

原帖由 TTT520 於 12-07-06 發表
HI ALL,
我將個FB GROUP 轉返做PUBLIC.  如果頭先搵唔到O既朋友仔再搵下啦.  
入O左group大家再決定想set ...
still cannot find

回復 jacky1666_hk 的帖子

我無收到電話呀, 唔係用書面通知讀咩班架?

回覆:2012-13年PN家長請進

今日收到分班信,亞囡分咗去A班

今日收到分班信,亞囡分咗去A班 +

原帖由 sasiuman 於 12-07-07 發表
今日收到分班信,亞囡分咗去A班
我女都係a    吖

我個女係C班, Ms Mok做班主任.
‹ 上一主題|下一主題