用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明天IN埋學之園, 完成所有N班INTERVIEW了
go

明天IN埋學之園, 完成所有N班INTERVIEW了   [複製鏈接]

IN左10間8間, 最初驚阿仔無學校收, 報多幾間, 之後我發覺IN得多都可以攞下經驗,
由開始IN第一間時扭哂計, 要之後IN到慣哂, 表現反應又好左, 阿仔都進步左好多,

希望有心儀既幼稚園收佢, 咁下年可能唔洗再四圍去INTERVIEW, 只報下D龍校,
否則下年又要再戰的話, 真的很厭倦

3    0    0    0

努力加油,希望大家有好消息!  而我會放棄明天學之園的interview呀,所以我已完成所有interview了.

樓主何以講下聽日IN乜嘢嗎?thx

me too, 明天最後一場PN , 希望阿囡明天表現好啲 , 收佢就安樂哂

我都係聽日最後一場,希望亞囡生性開hiu啦^_^^_^

Add oil!!
tomorrow Lohas Park 12:00noon
her napping time, so hope she is okay!!

今日阿囡in完學之園, 到4月中in埋聖若望就收工啦. 希望佢ok啦, 因為今日撞正佢午睡時間.

我地被安排10/3in, 都係最後一場了! 可以休息幾個月, 大家再努力過~

啱啱 in 完,  收工.

bobbili 發表於 12-3-9 11:20
啱啱 in 完,  收工.

can u shares? thx

回覆:明天IN埋學之園, 完成所有N班INTERVIEW了

冇想過LH(hp)的面試安排可以咁混亂!在出面等完一間房又一間房!叫名又細細聲!完全在一片混亂下完成!校長又串,老師又冇耐性!是in所有學校中感覺最差的一間!收都要諗清楚!

What happened? 校長點寸?

kwansara  我都想知  發表於 12-3-9 14:05

我今朝in TY都覺亂,係因為校舍細,所以中間好多等in既小朋友同家長玩緊,而in緊既小朋友又要穿梭中間去三個唔既課室in, 其實好影響

我都覺得時間太長啦! 總共要入三間房! Group int, individual int. & then filling questionnaire and hand in to headmistress! Individual int. 真係估唔到! 要小朋友揭本storybook講係乜嚟,做緊乜! 唔通佢expect咁細個識講番個故事出嚟咩!
見校長又唔係個個小朋友同問題! 有d問多好多嘢,有d只係早晨,交完questionnaire就bye lar! 真奇怪!

哎!好驚呀!呀仔表現一向吾好,等多一陣已想走, 之前去IN其他學校, 一係喊, 一係想走, 我只求有書讀, 我好擔心, IN LV分校的家長可否分享下

就是呢!情況同hp一樣!成曰要穿梭於幾間房睇下到自己未,叫得又細聲!真係玩成人!

回復 smile_w99 的帖子

下, 好似IN緊K1禁,真可怕, 我個B仲未識講野, 唉, 我死得啦! 我想問下一個家長倍IN, 另一個家長可吾可以在課室外等?或家長可否交替陪阿B IN? 另外問卷是否好多問題要答?

回覆:giant_japan 的帖子

校長感覺好冇禮貌!見小朋友俾不到反應答佢,就黑面說:「得喇!你bye bye啦!」感覺好唔尊重人,點作育英材呀?!?

回復 porkma 的帖子

I see both can go inside the school and then only 1 can go to the classroom for interview!
It's 1 page A4 size questionnaire!  
I also saw some kids would cry when the parent was filling questionnaire coz' they want to leave after 1 hour's interview!  There are some books on the table for your kid to read when you're doing the questionnaire!  

回復 smile_w99 的帖子

my husband will have the interview with my child. After the interview, can I fill in the questionnaires so my hushand can take care my child? I worry a lot! My child is very crazy! He will cry a lot and feel scared!
‹ 上一主題|下一主題