用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙幼兒園2012-13年度入讀下午班揮手區!!!! ...
樓主: HaHaTiger
go

蘇浙幼兒園2012-13年度入讀下午班揮手區!!!! [複製鏈接]

回復 joew_525 的帖子

只有本地課程才有PN班, 即兩歲入讀

請問有冇讀下午H班同學仔吖

也是下午班,但是就住在將軍澳日出康城,請教各位是否知道有無保姆車?若無車該怎麼辦?多謝!

回復 Jacky20120118 的帖子

你有無找舒太呀...佢有做將軍澳架!

Hi, my daughter is in 1F class, anyone here in the same class?

<<蘇浙N班包車>>

- 我們是一群PN父母自組蘇浙N班沒有保姆的保母車. 由傭工或父母照顧.
- 由舒太負責我們的包車,已收齊我們包車資料 & 車費.

-包車資料:
Stop A.小西灣 (12:45上車)
Stop B. 柴灣(12:55上車)
Stop C. 西灣河 (1:05上車/ around 4.55 back)
Stop D. 西灣河(1:08上車)
Stop E. 太古城 (1:15上車)
Stop F. 太古城 (1:18上車)

如果一些新的同學加入我們的行列,將按比列調整/瓜分比較便宜的車費.

如果您有興趣我們的N班保母車包車,請與我聯繫: [email protected]
Many Thanks!
Ally

<<蘇浙N班包車>>

- 我們是一群PN父母自組蘇浙N班沒有保姆的保母車. 由傭工或父母照顧.
- 由舒太負責我們的包車,已收齊我們包車資料 & 車費.

-包車資料:
Stop A.小西灣 (12:45上車)
Stop B. 柴灣(12:55上車)
Stop C. 西灣河 (1:05上車/ around 4.55 back)
Stop D. 西灣河(1:08上車)
Stop E. 太古城 (1:15上車)
Stop F. 太古城 (1:18上車)

如果一些新的同學加入我們的行列,將按比列調整/瓜分比較便宜的車費.

如果您有興趣我們的N班保母車包車,請與我聯繫: [email protected]
Many Thanks!
Ally

回覆:vchan1 的帖子

我們包車有五個小朋友都係N1F,小女係其中之一!hello!

回復 karents13kaka 的帖子

Hi Karents13kaka, 想請教下午班pN同上午班分別。有冇因為多咗其它活動而少啲堂?師生比例有差別嘛?如果妳可以再選擇,會否再選下午班?最後妳的孩子上學開心嘛?請多多指教。

回復 mummyJ 的帖子

我個仔都收左13年的PM,我八掛見到答一句,我以前問過學校,佢話上下午班的課程、活動時間是一樣的,下午班只是活動的內容較豐富,原因是小學放學後,多了一些課堂設施可以俾下午班的幼兒園生用。至於班上人數我就無問,希望有讀過的家長解答啦。

回覆:蘇浙幼兒園2012-13年度入讀下午班揮手區!!!!

我個仔都係今年9月入PM,請問有無東區媽媽想一齊組保母車?我住太古呀

另外, 想問下去年有無小朋友成功由pm轉讀am? 因為我其實想個仔讀am多啲, 所以都想問下有無成功例子?

回覆:jessiechen 的帖子

前年我問過學校同一個問題,他們的回覆是不可以轉,上午班有空缺時會給候補小朋友,或留空,但不會轉下午班的小朋友過去,建議我考慮一下要不要註冊。現在是否一樣就不曉得,或許你可以打過去查詢。

引用:前年我問過學校同一個問題,他們的回覆是不

原帖由 seeker.email 於 13-01-18 發表
前年我問過學校同一個問題,他們的回覆是不可以轉,上午班有空缺時會給候補小朋友,或留空,但不會轉下午班 ...
哦,明白,唔該你呀

hi hi, my gal also got PM class

引用:回復+mummyJ+的帖子 我個仔都收左13年的PM

原帖由 muimuimao 於 13-01-17 發表

我個仔都收左13年的PM,我八掛見到答一句,我以前問過學校,佢話上下午班的課程、活動 ...
謝謝你的分享!聽你咁講,下午班好過上午班喎。

mummyJ不用客氣﹗咁你小朋友係咪會讀蘇浙下午班呀?你住邊區呀,得閒交流吓呀﹗

引用:各位MA+MA+學校已寄信交學費啦...留意啦

原帖由 HaHaTiger 於 12-04-23 發表
各位MA MA 學校已寄信交學費啦...留意啦
Hi ! 大家好,我剛從外地回港,請問我點解收唔到幾時要註冊,點解有些人知道入那一班,星期六家長日???我已fax左回條到學校接受pm offer,是否我收唔到註冊信,還是我誤會了,我怕不在港那幾天,miss左,多謝幫忙。

回復 karman888 的帖子

I think they are talking about last year tuition fee! just saw the date...  ^^

引用:回復+karman888+的帖子 I+think+they+are+

原帖由 rararuru 於 13-01-22 發表
回復 karman888 的帖子

I think they are talking about last year tuition fee! just saw the date...  ^ ...
O I c , thx a lot!

‹ 上一主題|下一主題