用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 我子女的英文教材
go

我子女的英文教材 [複製鏈接]

我子女的英文教材有: 十蚊八蚊本的字母/生字書,flash cards,故事書,phonics VCD, CD, Youtube免費教材,Dinsey Junior Channel,加起來應該不超過一千元。而我女的英文成績優異,發音沒有Chinenglish,如今看見坊間,掛著銜頭是“教育顧問”的sales,賣數萬元一套英文教材,我在想,哈,呢個世界係咪應該有報應架呢?
   0    0    1    0
天惠媽

人家sales 都係搵食. 唔好話人地有報應咁慘.

做父母幫仔女選教材, 無可厚非, 一買一賣, 你情我願, 無欺無騙. 問題是, 父母自己應該用智慧去衡量, 甚麼教材才適合孩子呢? 幾萬元一套教材是否值得呢? 要達到同樣的效果, 可否用幾萬元一套教材以外的方法去達到呢?

引用:今日陶傑報章專欄說了以下一個故事,引申學

agree
‹ 上一主題|下一主題