用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幾時為幼稚園塵埃落定的時間?
go

幾時為幼稚園塵埃落定的時間? [複製鏈接]

3月份應該所有的錄取通知書都寄出了吧?

然後,有幾份offer的家長們開始頭痛到底交不交留位元費,或者全部交了,然後到最後一秒才決定去哪一家?

沒有offer的家長,開始寫求位信,然後什麼時候才知道有沒有機會呢?

是不是要到開學頭兩天,還可以有希望呢?

請各位家長給與指導啦。

0    0    1    0

醒目開學勳章 王國長老

無DEADLINE架WOR, 我都聽學校職員講過, 明知個學生都唔會黎(之前幾次家長會都無出現, 只交左留位費), 但佢一日霸住唔放, 佢地又唔可以收第2個, 最卑鄙有家長玩"請病假", 死要HOLD 2間(我都唔知幾多間喇), 實際只返一間睇下咩料先, OK就繼續唔OK就扮病好, 轉第2間

麥兜MaMa  甘到得?! 我仲以為5月后已經清潔哂..  發表於 12-3-1 17:16

梗都得啊。哎!我估計名校發生這樣的情況會多D咯。即是9月開學都可以繼續打電話了喔。其實,又可不可以問到waiting list 自己排第幾呢?

我個仔個間,開左學後有新同學返.應該係有人霸住兩間,睇下邊間好d,再決定.

Hi,做人阿媽,真是辛苦啊。還有半年要掛住掛住。

醒目開學勳章 王國長老

加油啊!

醒目開學勳章 貢獻勳章

我聽過有家長俾小朋友返兩間學校,返到咁上下先決定quit其中一間!

MamaRabbit  難得他們肯比足2間學校既大訂...  發表於 12-3-2 11:20
kaman488  咁都得...  發表於 12-3-1 16:19
恐龍家

Charlotte_mom 發表於 12-2-29 16:35
無DEADLINE架WOR, 我都聽學校職員講過, 明知個學生都唔會黎(之前幾次家長會都無出現, 只交左留位費), 但佢 ...
咁又確係好卑鄙噃, 俾10000000000000000000 dislike呢d咁o既家長.

有d家長俾小朋友讀2間,我朋友就見過個女既同學係甘. 但是唔諗住讀, 扮病hold位既真係諗到未諗過有.

Charlotte_mom  有d學校全日架嘛, 想唔炸病都唔得啦  發表於 12-3-2 09:35
‹ 上一主題|下一主題