用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 揀playgroup 不如揀playmate
go

揀playgroup 不如揀playmate [複製鏈接]

尋日返完一個playgroup有感, 先不論playgroup 內容, 如果班上有失控b 加失禮家長, 幾好o既內容我都唔會繼續上。
返playgroup o既小朋友大多under 2歲, 可能真係會好"活潑", 所以我更加覺得陪上堂家長有責任控制自己小朋友, 成日大叫, 大喊, 周圍走黎走去唔停果隻, 家長都應該同小朋友講下, 唔好話playgroup就係比佢自由玩, 影響到別人就係唔應該。
尋日上pg 小朋友玩掟波, ok, 冇問題, 大肌肉訓練, 但有個bb好大力咁將個波掟落我身上, 我都算, 小朋友唔識, 但大人應該識啩, 正常都會講聲唔好意思, 或者指導下小朋友唔好咁大力, 唔好掟人, 但該名家長視若無睹, 加上佢個小朋友耐唔耐就會大叫, 而且d 家長唔係控制小朋友, 反而o係度影相, 影video, 我就已經決定左唔會再同bb 上呢個playgroup, 太多人o既playgroup 同埋小朋友太"hyper" o既playgroup 唔係我杯茶, 咁細個小朋友好易有樣學樣, 以後都會揀返一d玩得 "文靜" 同"斯文" dd o既playgroup。
   1    0    1    0

回覆:揀playgroup 不如揀playmate

Playgroup 就話可以唔上,咁上到K1又點呢?一班成30人喎!

咁又係...番PG無非都係想小朋友早D感染吓D好嘅學習氣氛,如禮貌,秩序等...如果D家長都唔遵守個規則真係去黎都無意思~
‹ 上一主題|下一主題