用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一生用, 高廋身材, 邊款書包輕, 好用?
go

小一生用, 高廋身材, 邊款書包輕, 好用? [複製鏈接]

想聽吓你們意見!
   2    0    0    0

s 字头護脊書包;我仔小—用到小四末破爛,之不过换大些容量的

我個仔都系用S字頭的書包,質量不錯,但都系覺得重。

引用:想聽吓你們意見!

原帖由 tjbb168 於 12-02-26 發表
想聽吓你們意見!
Seven不錯啊!

LEGO護脊書包好輕好好用

fany    發表於 12-3-10 23:59

Zeven最好雖然貴的,但我仔用左5年都無事仲好新淨。

Where can buy "zeven" school bag?

醒目開學勳章 王國長老

waiwaiw 發表於 12-3-6 11:03
Where can buy "zeven" school bag?
Ocean Terminal Basement near Toyrus.
Shop name Barocco.

正式係叫 "Seven" 唔係 "Zeven",
係各位將 "7" 當左做 "Z" 咋.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+12-3-6+16:33+Ocean+T

原帖由 miffy 於 12-03-06 發表
我個真係叫zeven
原裝膠袋
係個 "7" 字同個"S"太近既錯覺。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+12-3-6+17:58+原裝膠

書包主人未返
囡囡用大碼側邊有拉鍊可以加闊既款。
平時一定夠用,但到星期一同五多野時就要加闊,唔係裝唔晒所有野。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+12-3-6+18:15+書包主

囡囡個係舊款

唔好攪錯呀,內地真係有隻翻版貨叫「ZEVEN」架。
SPI是乎邊隻款式,越大路越多人用的款就越重‧剩書包重量由700g-1.6kg都有
LEGO勝在輕,敗在部份款式易「披口」,小朋友唔錫住用好易四隻底角穿蕯。某些款(如之前太空款)好易甩拉鍊。
seven唔適合超細粒,見過四尺幾的小朋友用,如果前揹個書包差唔多去到膝頭。但真係幾好洗(易清洗)好用,不過建議唔好買之前出過的珠片和鈕扣版,差不多比其他款重近一半(都唔過1kg)。不過舊年D款覺得比以前差左,不論係重量和舒適度,但個樣好睇D。
dr kong近年的款程度真係差左, 披口情況多左(相信係QC問題多),記住買前睇清楚線位。(佢最大好處係週街都有賣)。
愛收集舊書包、背囊的傻人

回復 jessc 的帖子

請問Jessc点樣清洗seven書包?  Thanks

回復 tws2010 的帖子

Can Seven school bag put in F4 file?  Apart from price, any disadvantage of Seven School bag?  Thank you.

http://chiropak.com.cn/tc/page.p ... amp;pagecontentid=5

貴,但好好用,又唔重,我女因為好瘦,如果咩S頭的書包,佢覺得好重好唔舒服,我女同一個書包由P2用到P5,一D都無爛,只要間唔中洗下仲好新~
‹ 上一主題|下一主題