用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想問下現職英文教師教英文幾錢一個鐘度?! ...
go

想問下現職英文教師教英文幾錢一個鐘度?!

多謝!

現職英文小學名教師$120-$180/hrs,上旺角教x可,現職定很忙校務但時間要大家就就....

引用:+本帖最後由+smallfoothk+於+12-2-21+19:08

原帖由 smallfoothk 於 12-02-21 發表

現職英文小學名教師$120-$180/hrs,上旺角教x可,現職定很 ...
多謝你,點樣可以知佢係咪現職?!

找上旺角教x,全是教師/讀教育教院,或問佢教那,上那校網便知真假

sallyhuang  請問麼野係旺角教x?我都想搵英文老師。  發表於 12-2-22 00:37

乾脆問他拿證明!知道在哪兒教/哪一班班主任,進入其學校網頁,很多學校有教職員……/班級網頁,可看班主任廬山真面目!

smallfoothk  agree  發表於 12-2-21 22:06

引用:找上旺角教x,全是教師/讀教育教院

找上旺角教x,全是教師/讀教育教院
你講㗎網我搵唔到啊!

vincher  smallfoothk 所指的並非網頁,是教x !  發表於 12-2-21 22:11
smallfoothk  親自上教X找教師,不是上教x網  發表於 12-2-21 22:07

smallfoothk 發表於 12-2-21 19:05
現職英文小學名教師$120-$180/hrs,上旺角教x可,現職定很忙校務但時間要大家就就.... ...
$120-$180/hrs - 咁平?? 是否上門? 有無介紹??

smallfoothk  朋友是教x會員,佢幫手找的  發表於 12-2-21 22:09

如果是教師定冇時間,太多校務要做,通常最好是星期六/日才有空,如要找適合時間又有愛心找教育學院更好,佢當實習來教

引用:乾脆問他拿證明!知道在哪兒教/哪一班班主

原帖由 vincher 於 12-02-21 發表
乾脆問他拿證明!知道在哪兒教/哪一班班主任,進入其學校網頁,很多學校有教職員……/班級網頁,可看班主任 ...
拿證明 會唔會好衰?

vincher  咁你0米用後句招式----問他哪兒教……學校網頁  發表於 12-2-22 19:59

在職$180真的很平,我以前收$250-$300 per hour

引用:如果是教師定冇時間,太多校務要做,通常最好

如果是教師定冇時間,太多校務要做,通常最好是星期六/日才有空,如要找適合時間又有愛心找教育學院更好,:winn ...
你咁講係唔係收得平又有時間㗎,隨時有可能假?!

smallfoothk  問佢教那,上那校網便知真假  發表於 12-2-22 11:15

醒目開學勳章 王國長老

我前排(幾星期前)幫女女搵人補數, 一出POST幾多人PM我呀..........由$80(U GRAD,有正職, 秉補習), 到$130(話自己係現職教師)都有

英文可能會貴dd

vincher  下!130現職教師,很便宜!  發表於 12-2-22 20:01
JoshuaN  請問响邊度出 post 呀?? EK ?  發表於 12-2-22 16:02

問教邊間學校,早上一早打電話去學校揾xxx老師(—早打因老師未返就唔會影響到),如果學校話無此人即係

vincher  好方法~~  發表於 12-2-22 20:02

引用:我前排(幾星期前)幫女女搵人補數,+一出POST

原帖由 Charlotte_mom 於 12-02-22 發表
我前排(幾星期前)幫女女搵人補數, 一出POST幾多人PM我呀..........由$80(U GRAD,有正職, 秉補習), 到$130( ...
80元?我都未遇過啊!

Charlotte_mom  我而家補緊數P6 $100/HR  發表於 12-2-22 16:48

一個可怕的經曆:系呢度有人PM我,話自己是現任老師,125一小時,跟住再用第個電話PM我話130一小時(再問又話兩個人130,一個人180)。約左125的兩小時,跟住越想越覺得怪,為什麼要用兩個身份兩個電話PM同一個人?!所以打電話想取消左,點知巨唔聽我電話,用第個電話打去馬上聽,一表明身份就話唔系本人,想留言馬上收線!!無辦法之下叫我男朋友打,巨又聽!!好彩取消左!!好恐怖的經曆!!

Charlotte_mom 發表於 12-2-22 09:49
我前排(幾星期前)幫女女搵人補數, 一出POST幾多人PM我呀..........由$80(U GRAD,有正職, 秉補習), 到$130( ...
一個可怕的經曆:系呢度有人PM我,話自己是現任老師,125一小時,跟住再用第個電話PM我話130一小時(再問又話兩個人130,一個人180)。約左125的兩小時,跟住越想越覺得怪,為什麼要用兩個身份兩個電話PM同一個人?!所以打電話想取消左,點知巨唔聽我電話,用第個電話打去馬上聽,一表明身份就話唔系本人,想留言馬上收線!!無辦法之下叫我男朋友打,巨又聽!!好彩取消左!!好恐怖的經曆!

cherryning 發表於 12-2-22 14:25
一個可怕的經曆:系呢度有人PM我,話自己是現任老師,125一小時,跟住再用第個電話PM我話130一小時(再問又 ...
mug 你無聽過呢個自認現職小學教師嘅事咩?? 我都俾佢扼過 !!

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2319621&extra=page%3D4

JoshuaN 發表於 12-2-22 16:08
mug 你無聽過呢個自認現職小學教師嘅事咩?? 我都俾佢扼過 !!

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=v ...
你俾巨呃左幾錢啊?我好彩及時取消!!

醒目開學勳章 王國長老

JoshuaN:
呢度: http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=635
(保證合法)