用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 請想教KM面試內容
go

請想教KM面試內容 [複製鏈接]

想請問去年的面試大致是否
1st round -  Group In - 唱歌仔,看看小朋友反應
2nd round - 單獨 in   (只可1位家長進入陪同)

請問2nd round單獨in , 要做那類型的指令 ?全程要唔要考小朋友講說話 ?

我是下星期3/Mar上午in ..好緊張 , 謝謝大家賜教
   8    0    0    0

sorry , 我漏左...係 N 班面試

醒目開學勳章 貢獻勳章

N班咁多年嚟都係group in
係K1以前會有兩part
但呢兩年都好似一part過喇!
恐龍家

回復 小曳人 的帖子

唔該晒 恐龍媽

如果一Part 過, 就very good ..唔洗緊張2次

Group in 具体會玩什麼遊戲 ? eg : 唱遊 , 傳波波 ?

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 CCFU 的帖子

首先,小朋友會埋枱玩玩具,各自一件
然後老師會問家長屋企用咩語言溝通
之後叫小朋友去地墊坐低聽故事,跟住做動作 (呢part年年都可能唔同故事)
播音樂,攞樂器,跳舞
捐山窿~還樂器俾老師
然後攞小禮物,byebye

家長要注意:老師應該係單對單mark分嘅,唔該唔好失儀!我大仔in時,有位家長好似唔多滿意用英文面試,不停大大聲用廣東話叫個小朋友點點點做!

好嘈!好影響其他人!

我只係細細聲同佢咬耳仔!

CCFU  唔該晒, 很寶貴的資料,謝謝 ~

希望屆時流程會暢順~  發表於 12-2-22 11:49
恐龍家

回復 小曳人 的帖子

Can you please let me know what kind of instructment?  my son never play any instrustment, except piano.  I am little bit worry.  

小曳人  手鈴,搖鈴嗰d  發表於 12-2-23 12:45

me too. . .a little bit worried about the interview!

今日in完了!超多人!好釆阿仔不過不失!

醒目開學勳章 貢獻勳章

我都好高興阿仔今日嘅表現!
佢一路眼定定聽住老師講故事,一路笑咪咪!
恐龍家

big2cecil 發表於 12-3-3 17:23
今日in完了!超多人!好釆阿仔不過不失!

恭喜..........為他鼓掌

請問捐山窿係點嫁?
係咪全部小朋友一齊做?同埋係咩山窿
唔該唔該!

回復 xiaok 的帖子

係排隊, 逐個小朋友玩, 老師會用mickey mouse 公仔來引導小朋友

回復 小曳人 的帖子

got few question.....please help!
咁有無跟住個story 俾反應/動作?
如果無, 係咪一定唔收?
四月中先知結果?

醒目開學勳章 貢獻勳章

小琥ma 發表於 12-3-14 17:50
回復 小曳人 的帖子

got few question.....please help!
e+唔知,以往收嘅都包括無反應嘅小朋友
係呀~ in時派咗份嘢,上面寫4月中出result
恐龍家

thanks!!!
嗰日我家小琥出奇地文靜, 未見過佢會咁留心聽晒成個故事, 同咁合作玩樂器.
當然最主要原因係Miss既技巧, 所以不得不讚KM 既教育團隊, 的確優良!!
更加希望呢次可以好運D, 可以成為KM既一份子.
‹ 上一主題|下一主題