用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 GH waiting list, 仲要再interview 先再考慮?
樓主: yushbaby123
go

GH waiting list, 仲要再interview 先再考慮?   [複製鏈接]

Still waiting

是否2nd in 後,還未知收唔收!又等信or口頭己通知了

回覆:GH waiting list, 仲要再interview 先再考慮?

They will ask you to paid the registration fee right after the 2nd interview - if you pass.

held on 2nd interview already???

咪人講乜就信乜啦,真係有關係識人的話使乜 SECOND IN 呀,FRIST ROUND 都收左啦!

學校打去 RECONFIRM 係唔係唔去 REGISTER,只係因為學校唔想有人因為收唔到信而錯過註冊日期。呢間學校向來都係咁細心同貼心的。

仲有,相信有無 SECOND IN 同寫幾多封信去係無直接關係,佢地個 WAITING LIST應該已經有次序的。

SECOND IN 辛苦的唔單止係小朋友及家長,對負責 INTERVIEW 的老師同職員來說係額外的 WORKLOAD,佢地都一樣辛苦的。佢地安排 SECOND IN,相信係想給 FIRST IN 時稍稍落後的小朋友多一次公平的機會,而唔係想留難小朋友。

siden  agree  發表於 12-2-27 17:54

咁即係唔排除有2nd interview?
咁通常係幾時(3月, 4月/6月前)進行?

真係好心急, 日日將個電話放响身邊,MISS 咗學校CALL

有沒有人確認有2ND INTERVIEW ? 結果如何?

回復 win128 的帖子

我都明白你的心情,希望你放鬆一點.
其實,GH 很有可能會在6月初之後CALL WAITING LIST,
因為GH會在6月初正式收書簿費,到時手握幾個OFFER的家長可能會有人放棄GH.

我個friend 個friend 個女有得second in, 聽講唔係即日有offer, 要返屋企等信, 跟住有一日要register.. 好似都有成10 個家長register.. 我諗第一round second in 巳完, 要等六月, 大訂後....
‹ 上一主題|下一主題