用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 請問有無小朋友讀緊EPGY嘅Maths課程?
go

請問有無小朋友讀緊EPGY嘅Maths課程? [複製鏈接]

想知對小朋友有何幫助? 在港的主辦機構是Stanford University 認可嗎? 因為出面有些機構時常用了某某大學的代理人身份舉辦一些課程, 實際沒有得對方的批准.

4    0    0    0

回復 eileenycm 的帖子

Hi,
Are you talking about infokids? It is a credit organization, and it sure does let my son learn a great deal. Besides, after each course, you can get a certificate and it is issued by Stanford.

醒目開學勳章

我仔讀左一年,個課程同HK 課程有D 唔同,比個小朋友接觸多D 唔同噶數。。。

多謝你們的答覆, 我小朋友已參加了他們的考試, 亦被取錄, 但發覺他們的管理有少許問題, 每次打去問有關課程的問題, 只有某兩位職員知道, 留了多次電話, 成個星期都無人覆, 個course嘅學費都要成六千幾蚊, 想問d問題都搵唔到人答, 怕之後好難follow up, 因為呢個course真係有排讀, 所以到現在仍未決定是否報讀.

You can register at EPGY, and use distance learning mode with virtual classroom. Info kids is declining in quality.
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

小兒也有參加 8th 的評估試並被取錄。評估當天你有沒聽那個 briefing? 你有甚麼課程問題?如果你對 infokids 沒信心,那不如直接報讀 EPGY 的 Self-paced course.

Hi,

小兒2日報了John Hopkins 嘅CTY Acc Math 3網上課程. 第一次login才知道是用EPGY嘅課程. 我問CTY他們說有些課程CTY 和EPGY是share.

所以我知道EPGY嘅Math課程. CTY staff 回答問題十分快,但課程design嫲嘛. 如果小朋友想真的由不懂,想透過on-line教識,有小小難道. 因為跳得好快. 如果對數學差小小嘅, 想透過EPGY學好數學, 我本身有啲保留. 但如果小朋友數學巳经不錯,想挑戰自己, 那麼就可以.

以上全是個人體會.

‹ 上一主題|下一主題