用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 唔再車望41校網啦....
go

唔再車望41校網啦.... [複製鏈接]

我已經唔車望41校網啦....岩岩睇左新聞又話黃大仙區借位,
同埋本身分數唔高..都係擺多D心機係自己區算啦

想問下 油尖旺區有咩資助同官立小學比較好呀?
唔該 各位媽咪解答下
   0    0    0    1

男定女?女定st. maria

女仔  谷谷地就得架啦

cindyhka 發表於 12-1-13 19:17
我已經唔車望41校網啦....岩岩睇左新聞又話黃大仙區借位,
同埋本身分數唔高..都係擺多D心機係自己區算啦
如果講自行派位,20分都唔係一定唔得,如果講大抽獎,時不時都有人跨區入到名校,雖然機㑹微(不過都遠高過中六合彩頭獎),
唔揀先至肯定百份百冇機,
正所謂唔揀唔知時運高,揀本區都大把人入唔到自己最心儀學校啦。

唉,我都煩緊, 想問下大家意見

回復 cindyhka 的帖子

女仔如果揀油尖旺31網,大多數家長都會揀一條龍上中學嘅聖瑪利小學,當然亦有家長會揀其中一間油天(尤其係仲有個細佬個啲)。

mission2011 發表於 12-1-13 22:47
如果講自行派位,20分都唔係一定唔得,如果講大抽獎,時不時都有人跨區入到名校,雖然機㑹微(不過都遠高過中六合彩頭獎),
唔揀先至肯定百份百冇機,
正所謂唔揀唔知時運高,揀本區都大把人入唔到自己最心儀學校啦。
咁上一句呢?

spmok1999 發表於 12-1-14 23:53
咁上一句呢?
真係唔知.........

唔嫖唔知身體好, 唔賭唔知時運高

JOJA  哈哈! 邊個作架? 有趣  發表於 12-1-16 14:09
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞門.

chu__chu 發表於 12-1-16 12:32
唔嫖唔知身體好, 唔賭唔知時運高
大抽獎都係當賭一舖,不過輸左唔洗輸身家,有back up 可以揀得進取啲,冇嘅話就要揀得保守啲。可以想像衣家熱門網例如41,12,甚至31等都多左人抽最top 個幾間學校。除左香港家長外,唔少富裕新移民都target好似LS,MCS衣啲名校,抽唔抽得中就要睇下邊個有運啦。
‹ 上一主題|下一主題