用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 知唔知邊度有得買york 校服...
樓主: beepaul2007
go

知唔知邊度有得買york 校服... [複製鏈接]

請問雜費是包埋書薄費嗎?

我見過九龍城獅子石道有一間有賣。不過幾錢同質地就唔知啦!
其實校服著係阿仔身上好似買正版會好d。。。起碼料好d,阿仔都著得舒服d。。7百幾蚊一set。。。都唔會可以平到幾多啦。專登去車錢都係番到。
反而snack真係要諗諗。差唔多20蚊一個snack....唔通有全餐食?20蚊自己帶可以好豐富。
by the way, misc fee 當然係包埋書簿啦。係咪加左價?之前見有家長話local stream $17XX? 定係intl 班先貴D?
其實唔貴lu....阿仔宜家係大埔讀緊N班果間仲貴。一年$5000 misc fee...仲要交足12個月學費

haydeng 發表於 12-1-17 01:42
其實校服著係阿仔身上好似買正版會好d。。。起 ...

有冇其它幼稚園D校服架?

haydeng 發表於 12-1-17 01:42
其實校服著係阿仔身上好似買正版會好d。。。起 ...
唔係 Int'l stream 貴d,我藤仔係 Local stream 所有費用都係一樣。

我係York 版post 左少少舊年見到既校服資料,都係EK度搵番黎。

昌x or x記(九龍城),維多X亞 (九龍城)都有,不過之前既情況係一間有校服一間有運動服。一間係買唔齊的。

質料同外觀有少少分別,價錢相差約一半。

$20一餐snack好似有d貴,但見EK 媽咪有講過個餐單又好似好吸引呢~ 始終自己帶好似只能夠帶乾糧係咪dry 左d呢? 又一個人生交叉點  

回復 beepaul2007 的帖子

boy or girl, will you consider 2nd hand?

回復 youlam 的帖子

我個個係仔, 你有2nd hand 嗎? pls pm me.

回復 藤媽 的帖子

有咩食架?

我大慨見過茶點通告:

肉鬆通粉,吞拿魚包,肉碎麥皮粥,芝士香腸包,粟米肉茸貝殼粉,餅乾&香蕉,牛奶可可脆片,火腿蛋包,芝士肉鬆條,朱古力三角包... 不能盡錄~

chubbychu    見到都好想食呀!  發表於 12-1-30 01:32

茶點都算幾多野食,一個月都幾餐有熱食.
至於校服方面可以交流少少,舊年我都係九龍城"維xxx"買校服,就咁望上去唔多覺有咩分別,認真d睇就會睇到出面買既裙係長d,運動服質地差少少,好快起毛粒,但我係學校買左件冷氣外套同樣好快就起晒毛粒.出面買平過學校一半.

回復 kiukiu1010 的帖子

我想問冷氣外套可以係邊到買呀? 無校章?

學校會有,有校章既,男仔藍色邊,女仔粉紅色邊,出面無得賣架.
唔著學校既外套都得,自己買件白色外套就可以

可以是交茶點費 hk$2310 嗎?  

我都想唔join茶點, 但又驚阿囡唔識在茶點時間拿已準備的食物出黎食.  兩歲人仔, 唔知佢識幾多, 唔知有無ee會幫手?  保溫壺帶熱食又有無ee食serve呢?
‹ 上一主題|下一主題