用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 聖保祿面試信出了,你們幾點interview?
樓主: viana
go

聖保祿面試信出了,你們幾點interview?   [複製鏈接]

其實我覺得重點是在等候區內,老師觀察小朋友讀書,家長的互動情況。我家這個失敗。老師問叫什麼名,都不肯答。相反進監獄後,出來問老師問什麼,她說顏色。問她有沒有答,她說大聲答著。所以現在1516

回復 hing_kee2008 的帖子

點解妳覺得重點係等侯區?請不要介意我這一問,我想講我的經歷,當日在等候區,老師過來問我囡囡名字時,同時她問我囡為何不看故事書(我以為是學校簡章)? 我方知道是故事書,但那一刻我想:為何我囡看不看故事書她都關心呢? 現在聽你說,可能是有點關係.

我唔知兩part 既比重啦, 但係就見到"閱讀時間"個老師係有逐pair 望, 之後mark 底d野

kaychung  我都覺, 當日陪亞囡睇故事書時, 有老師係旁邊望住+寫野   發表於 12-2-28 00:29

Oh !!! But I'd spent less than 2 minutes on reading story book with my gal as a lady came in and advised the teacher to stop us and lead us to another classroom for interview.

Oh!!!原來有"閱讀時間"這環節, 因當天in下午, 大塞車, 遲到了20mins, 完全唔知道有這part, 因為一去到, 已經安排坐係出面既凳仔排隊, 然後老師過來問小朋友叫什麼名字, check了出世紙, 便叫小朋友將面試既字條自己交給面試老師.......唉! 咁即係遲到一定無希望了, 因沒有了"閱讀時間"這環節既分數......不過, 根本都預左係九死一生的, 因為我想實在很難很難才可以有機會入讀這些名校呢~~~

回覆:聖保祿面試信出了,你們幾點interview?

聽聞上年都係咁in ,不過是否計分就真係冇人知了

回覆:manboy 的帖子

我問小朋友入去後有無問姓名,她答冇。即係話老師都不知道她叫乜名,真係報名表就得?我覺得奇怪哉。她話只是玩玩具。

我仔話老師無問問題就萛顔色, 大小都無只叫他們玩具(不知真假?).

So, no interview in the room, I think.

唔係喎, 我女話有問問題, 仲話有2個老師逐個小朋友問.

如果在等候區內都有有計分就好啦. 因我囡囡出來時說在裡面流了少少眼淚, 老師叫她不要哭, 一起玩, 之後她說就沒哭了.
‹ 上一主題|下一主題