用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012/2013 HKPS Ascot PN家長大召集
樓主: emily207
go

2012/2013 HKPS Ascot PN家長大召集   [複製鏈接]

突然聽日唔駛帶佢返學,有點失落!

HI everyone,  想問問你地意見, 因為我女女剛收左讀2013PM 班, 學校教育係咪真係唔錯? 你地小朋友係咪都返得好開心呀?
Thanks

引用:HI+everyone,++想問問你地意見,+因為我女女

原帖由 momotam168 於 13-01-03 發表
HI everyone,  想問問你地意見, 因為我女女剛收左讀2013PM 班, 學校教育係咪真係唔錯? 你地小朋友係咪都返 ...
而家返咗3個月,真係返得好開心(連我都好開心,識咗一班好好傾嘅媽媽),我個仔喺屋企只會接觸廣東話,但短短3個月,已經睇到佢英文同國語嘅改變(今日竟然同我講一句英文),學校各方面都好好,呢間學校真係超多優點,絕對無揀錯!

回覆:JuliaCKL 的帖子

絕對同意!

引用:Quote:原帖由+momotam168+於+13-01-03+發表

原帖由 JuliaCKL 於 13-01-07 發表
而家返咗3個月,真係返得好開心(連我都好開心,識咗一班好好傾嘅媽媽),我個仔喺屋企只會接觸廣東話,但 ...
好呀,thanks,  知道好既反應都開心d
咁另外見有d 家長話無乜外籍老師,英語會比kln tong 略遜色,會唔會呢?

引用:絕對同意! +

原帖由 austinyuen1005 於 13-01-07 發表
絕對同意!
你一定要同意啦!因為你就係其中一個好好傾嘅媽媽吖嘛!

引用:Quote:原帖由+JuliaCKL+於+13-01-07+發表而

原帖由 momotam168 於 13-01-07 發表
好呀,thanks,  知道好既反應都開心d
咁另外見有d 家長話無乜外籍老師,英語會比kln tong 略遜色,會唔會呢 ...
首先我認為外籍老師唔一定教得英文好,反而一個有heart 嘅英文老師先係最影響小朋友對英文嘅興趣,我仔嗰班個英文老師簡直係班中嘅女神,因為佢超有愛心(其實學校中無論校長、老師、書記、嬸嬸都會認得所有同學,因n班小朋友<100人,每個小朋友都會感覺被重視)而且我對樂基嘅英文課程非常有信心,所以硬件+軟件嘅配合,程度一定唔會俾九龍塘學校差!
仲有樂基今年小一個派位超靚仔,所以唔駛擔心!

係呀,多謝你意見呀,我就係有d 唔太認同某d 學校吹捧有幾多個外籍老師,and 英語超班。。。其實最緊要令小朋友有學習既興趣,鐘意返學! 另外我又唔多buy 活動教學,因為有親戚讀左好大問題,小朋友養成玩習慣多於思考學習,最後上小學都跟唔上要轉校!
我今日都去左交留位費喇,哈哈

係呢,派位超靚仔可以去邊度睇架?

回覆:2012/2013 HKPS Ascot PN家長大召集

入了學校的壁報板

回覆:ewkcheng1 的帖子

我今日都交左留位,欣賞左升小派位張通告

回覆:ewkcheng1 的帖子

但我地點可以入去睇到? 未係讀緊既小朋友應該都唔比我入喎

回覆:momotam168 的帖子

交留位時入去就睇到,通告貼係校服下當眼處!職員同老師都好nice比停留欣賞^_^

培基 15%,  培僑 8%, 王錦輝 6%, 浸呂小 5%, 沙呂小 4%, 女拔小 4%, 英華 4%,陳守仁 4%, 蕭漢森 4%, 蔡繼有 3%, Maryknoll, 協恩小, 九龍塘(小學), 宣道 (各2%), 另有18% 去男拔小, 拔小, 德雅, 音小, 聖瑪加利, Marymount, Creative, St Mary, St Joseph, Harrow, St Paul College, 九真 等等

我個小朋友讀緊K3!學校語文水準高!教師校長都好關心小朋友!課外活動又多!返學超開心!考小一成績都非常好!絕對冇㨂錯!
‹ 上一主題|下一主題