用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

york [複製鏈接]

之前冇報YORK,依家再報名N班,仲有冇得IN?

同埋D 國際幼稚園仲有冇得報名?
   0    0    0    0

i applied in Nov and interview in Dec.... someone already told me nearly all offers are occupied.... so manybe you can still try, but dont put too much hope

我都係12月尾先in,相信有人陸續收到其他學校offer,會放返啲位出嚟,就算排唔到自己,如果只有k1 offer 都唔錯呀

my kid got offer in HKPS today...will release the offer from york....hope can help who are in the waiting list....

I also got an offer from HKPS ascot and am going to realease the offer from York next week.

chuchu99 發表於 12-1-7 23:41
my kid got offer in HKPS today...will release the offer from york....hope can help who are in the wa ...

真係好..我就係HKPS唔收,我報左5間JOR,我本身就唔太鐘意YORK,但依家冇OFFER,我都要TRY>.<

Sorry, 新手~請問HKPS即是邊間?

wingcrown  樂基  發表於 12-1-9 10:50

回復 88egg 的帖子

Hong Kong Preschool, there is one is Kowloon Tong and one in Ascot. Not sure if they have any relationships.

回復 loveannis 的帖子

Thanks for ur information!

我都係28號去interview,唔知會幾時知道結果?不過in咗咁多間,呢間interview又真係幾好玩,唔知其他家長有無同感?當日好似上咗堂playgroup,warm up都起碼有大半個鐘,又唱歌又跳舞,雖然之前o既負面事件影響咗學校聲譽,但我相信學校真係有心改過,重建校風,所以我都幾like呢間,如果佢真係收k1,我都好開心啦!起碼出年唔洗咁緊張無心儀學校收!

aloha_samuel, 請問YORK之前有什麼負面事件?
My son 2月兩歲, 我都去過YORK睇過, 個環境真的很不錯! 有朋友極力推薦, 但亦有朋友話唔好!

To chuchu99, loveannis
你哋小朋友都同時收到 hkps 同 york offer, 可以講下取勝之道嗎?你哋小朋友係唔係大B?你覺得是什麼方面令你哋小朋友突圍而出?分享下啦,感激

我覺得York 課程好好!我剛打去問York!其運動堂包教打tennis ( 由Prince 派教練),不需要俾額外學tennis fee! 只係自己負責買tennis 拍咋噃!另包學小提琴(自費買小提琴only, 不需額外俾學費學too !)呢兩樣出面學都好貴啦!我好開心因為我都想俾囡囡學!

回復 Chocolatefree 的帖子

唔好意思...

你說YORK會包TENNIS , 同小提琴費用 (不包用具) , 會唔會職員講緊額外比錢既智能班呢 ?

請問有無現讀YORK 媽媽可以講解一下 ?

pakyin1108  唔係呀,我仔無讀多元智能班都有得學架  發表於 12-1-10 00:32

我都係28號in, 仲未有result,但HKPS Ascot收左,但其實都覺得York幾好,課程真係好

回復 Macylau 的帖子

是的,我兒子是2月大B,取勝之道不敢說,只能說是每每耐心栽培,我兒子從8個月大便開始上playgroup,在家亦有操練interview常問的問題,培訓他的紀律和禮貌,也會教字卡和唱歌跳舞。只要BB在interview時能表現出自信,家長回答問題得宜,相信便可進入‘大抽獎’,當然最終錄取與否,我會每天禱告,交由神來為我兒子安排最好的道路給他,亦感謝神對我的應允。

回復 CCFU 的帖子

其實係我朋友個B 響York畢業,佢話俾我知學校PE 教tennis (regular course)& 音樂教小提琴,納入常規課程架!No learning fee extra-charged! 只係要買球拍&小提琴!你可以唔買唔學的!我confirm again with York Admin!
另她說她冇讀"多元智能"班!而全級得幾個人join 多元智能class 因為家長好忙要返工返學學嘢好過對住工人

我擔心school fee 好貴,問她多否雜費?因經常傳多雜費!她說學費$3xxx, 校巴8xx (每間學校都要俾架啦), 茶點$3xx (optional 可自己帶),書費雜費半年一次$1xxx,另旅行field trip,冇join 多元智能!that's it!

Chocolatefree 發表於 12-1-10 04:06
回復 CCFU 的帖子

其實係我朋友個B 響York畢業,佢話俾我知學校PE 教tennis (regular course)& 音樂教小提 ...
咁你朋友個B小學派位如何?York對叩門幫助大嗎?
‹ 上一主題|下一主題