用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 2012 小一迎新報到!!!
go

2012 小一迎新報到!!! [複製鏈接]

想認識一下今年將入學的家長們, 我們的小朋友可能成為同班同學仔, 請多多指教!!

小朋友名   小朋友性別    居住地區
晴晴            女                  鰂魚涌
   0    0    0    0

HI,
  我小朋友係今年嘅小一生,剛路過入來打個招呼。   希望晴晴會好似我囝一樣有個快樂而又學到野嘅小一生活。  加油!

回復 nalli 的帖子

HI,

妳好呀!! 大家0甘話啦!!  

唔知將來有無機會0係學校認識呢?

HELLO, 我個囡都係下年入港同讀小一, 佢都係叫晴晴, 我哋住係柴灣.

您們好!  我個仔都係2012-13的新生,他叫Justin(政言),住係杏花村!JennyBill 媽媽,我估我哋係幼稚園同班同學。

ooooohk  Hello~~ Justin媽, 多多指教!!  發表於 12-2-16 01:27

回復 jennybill 的帖子

我好耐無番黎睇post.....

住柴灣? 好近番學wor!! 可以送飯tim, 真好!!  我依家為亞囡將來既飯餐傷腦筋.....

MJJ_SAEUNG, haahaahaahaa, u are right!
ooooohk, 我應該都唔會送飯, 費事要婆婆攪一大輪, 但佢又唔係食得多; 由佢食飯盒試下.

我都係咁諗!等佢習慣食其他嘢,費事婆婆要攪一餐,試下效果如可,再決定。

UM.....都係既, 可以試下俾佢食飯盒先, 可能佢覺得新奇, 食多d tim!!
不過我個囡平時食飯好慢, 成粒鐘!! 小學都唔知點算!!???

醒目開學勳章

ooooohk 發表於 12-3-3 02:43
UM.....都係既, 可以試下俾佢食飯盒先, 可能佢覺得新奇, 食多d tim!!
不過我個囡平時食飯好慢, 成 ...

好心啦,有老師睇,又有熱心的義工家長做Lunch mom睇實

ooooohk  我會幫手做lunch mom!! 順便睇下個囡.... :p  發表於 12-3-14 01:22

醒目開學勳章

ooooohk:編lunch mom不會做返自己小朋友那一班的,不過看一上都會有機會既

hehee, 話俾亞囡知, 媽媽會0係學校出現, 等佢俾d心機食飯都好!!

does anyone know when are we going to have an Information session for Year 2012 P1 class?  After registration, I did not receive any news from the school.

醒目開學勳章 王國長老

傳統上係5月, 應該差唔多有消息喇
‹ 上一主題|下一主題