用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣綠焬vs深井栢基海韻 邊間好呢?
go

荃灣綠焬vs深井栢基海韻 邊間好呢? [複製鏈接]

荃灣綠焬vs深井栢基海韻 邊間好呢?
   0    0    0    0

綠楊, 我聽過好多負面評語, 話D老師無愛心~~
栢基, 朋友個女讀緊, 佢話係HAPPY SCHOOL~~
不過, 綠楊好似有2文3語, 栢基就無~

栢基都有2文3語。

咁邊間好呢?

i want know too.

i want know too.

綠楊: 英文及所教的算深,無學劵,但係會recommend 留班。教學法係用設計活動,亦有蒙特梳利及自編課程。老師嬸嬸有冇愛心呢d 就唔知。地點就好方便,地鐵站上蓋。
PIPS: N班係雙語班,K有兩文三語班,教學模式跟據資料,係 "隨機創設孩子主導的課程"、"尊重及接納學童的自選活動"、"採用遊戲進行活動教學"等等,亦有用蒙特梳利。有冇愛心唔知。PIPS有學劵。地點在深井。
好難講好定唔好,睇你想要乜野,是否適合BB。

謝謝你的寶貴意見,你啲資料咁professional,係邊到搵㗎?

我咪響政府網頁睇到囉。
http://www.chsc.hk/kindergarten/
你入去每間學校看課程編排,教學方式及活動就有架。通常係有學劵的才會有詳細資料。同時亦要打去學校度問,亦要問下現在讀緊的媽媽的意見,再比較下到底啱唔啱自己要求囉。

Thank you very much for sharing
‹ 上一主題|下一主題