用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 khmama~屯門區自行選校意見
go

khmama~屯門區自行選校意見 [複製鏈接]

醒目開學勳章

你好~
小女的成績如下:
第一次呈分試成績:中、常=B   英、數、音樂、 視藝= A        級名次:36
第二次呈分試成績:中=B          英、數、常、音樂、 視藝= A        級名次:30
兩次呈分試次第排名:30
請問自行選 陳瑞芝 及 田中 有沒有機會?
如選董玉娣是否太過進取??
請給意見,THX~
   1    0    0    0

請問你對譚伯X的評價如何呢?  因為冇去開放日, 諗住係董玉娣,老師話可以進取啲.

請問點解你會選田中呢?  我小朋友同你的成績差不多, 但老師不建議這間, 好煩惱,, 請各位幫忙!
KooKuKooKu :pint:

醒目開學勳章

其實我淨係去左1間(田中)開放日咋~譚伯X好似係中中??但聽講其實都係一間好中學~我地小學的老師都有推介~話係傳統中學~注重讀書~少參與活動~但我自己就始終有D介意是中中LAW~揀田中係因為比起其他BRAND1好似無咁大讀書壓力~開放日時見佢地都有好多活動~又有上一屆的學生入左話讀得好開心~
啊女班主任無特別比意見~佢見我揀田中~就話都OK吖~
所以我都煩惱緊~

回復 on0li 的帖子

田中, 馬可賓同譚伯羽已經係全英文班既升呢中中. 3間之中以譚伯羽成績最好.  

回復 khmama 的帖子

根據譚中和中學概覽的網站資料,想補充一下資料:

譚中初中教學語言,主要科目(包括:數學,科學,物理,化學,生物,資訊科技)已改用英文教學,但經濟,地理等仍用中文;而中四以上理科仍會設中英文班.

譚中一向是band one 中中,徵調後她雖可全開英文班.但學校覺得部份科目以中文考公開試會有優勢,故此仍會保留一些科目以中文學習和教授.
愛裏沒有懼怕;愛既完全,就把懼怕都除去...

3間之中譚伯羽成績不是最好, 表面成績好看也沒用,
理科、ECON、地理以中文考將拉高分數而已,.

屯天or 呂中which one better

屯天

kellyjelly 發表於 12-1-6 00:40
屯天or 呂中which one better
‹ 上一主題|下一主題