用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 邊度學英文好
go

邊度學英文好

小朋友小三,現搵d英文course可以有oral,listening,grammar,writing,readig & speaking
請問有冇好介紹?最好一個course有晒咁多樣,九龍區及有網址睇睇先
thanks

醒目開學勳章 王國長老

好老實, 無可能一個 course 一次過滿足到你要求.

我囡囡 P.1 & P.2 我係分開上, Reading 就上 ORT, 另外再上 Grammar & Creative Writing, Phonics 唔使講都係獨立上.

到今年 P.3 轉上 Private Lesson, NET 都有問我想點教, 我只係講 Up to you, 等老師睇囡囡程度再度身訂造, 好過我規限左學乜.

呢個老師好好, 上堂時會寫晒做左 d 乜, Oral 問過既題目, Grammar 教左乜野, Writing 畀左 hints 就返屋企做, 最後會同囡囡玩一陣再練 Oral.

leeyin  可以PM資料給我嗎?  發表於 12-8-5 05:35
mandyli629    發表於 12-1-5 10:31
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Please PM me..

我女p.2
pls  pm me
http://hk.myblog.yahoo.com/wwwai_ngai

醒目開學勳章 王國長老

我簽名檔寫左

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀~~~
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

mandyli629 發表於 12-1-5 10:35
係呀, 同意.
真係無可能一個 course 一次過滿足到你咁多要求架!
個人認為, 如果學speaking 搵 D 導師係外籍 ...

我囡囡跟 NET 兩年幾, Grammar & Creative Writing 無乜問題, 叫做寫得出啦!!

所有 Writing 我無睇有無錯字, 等 NET 改.

作得好唔好我唔知, 只係知道佢肯做已經 OK.

mandyli629 發表於 12-1-5 10:35
係呀, 同意.
真係無可能一個 course 一次過滿足到你咁多要求架!
個人認為, 如果學speaking 搵 D 導師係外籍 ...

ok,pls pm me thanks

醒目開學勳章

回復 miriam 的帖子

Mriiam,

Can tell me how to find net teacher?  Thanks

rebecca0113

pls pm to me

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽