用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 提升讀寫能力既好方法
go

提升讀寫能力既好方法 [複製鏈接]

小女準備下個月考YLE movers。之前starters既英文requirement都係手板眼見功夫(唔算難),而家movers既難道好似都唔細。Oral同listening就無咩問題嫁啦,最煩係reading同writing,好睇重文法同造句。有咩好方法可以提升呢2個能力?
   0    0    0    0

如為考YLE movers,就容易,如一下子教好reading同writing定冇可能,考好買本pastpaper做定合格是最快方法

呢兩樣都好睇你小朋友平時落幾多功夫嫁喎,要時常寫時常睇書先至有進步嫁。而家你咪買d pastpaper做囉

網上有唔少呢一類既練習,要搵到都唔難既!

市面上好多講cambridge english既書同exercise,簡體版仲平好多
不過睇你搵唔搵到啦,有時間上深圳書城睇下有無

PhiloSophie 發表於 12-1-5 00:03
呢兩樣都好睇你小朋友平時落幾多功夫嫁喎,要時常寫時常睇書先至有進步嫁。而家你咪買d pastpaper做囉 ...

認同, 讀寫能力要靠平時落功夫. 不過如果就考, 都係找pastpaper做. 放心, 要合格唔難.

醒目開學勳章

請問你地小朋友係邊度學英文架?  我想揾個英文補習班/私人補習俾阿仔(港島區).

英國文化/learning plus

係西環有間新開幾好,小班教學同埋d miss都好比心機同好生動既教學!小朋友都好鍾意

where is it??" 西環有間新開幾好"
‹ 上一主題|下一主題