用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 收到信,多兩間新開 E+S位中心,有人會改選擇嗎? ...
go

收到信,多兩間新開 E+S位中心,有人會改選擇嗎? [複製鏈接]

兩間都唔係我住嗰區.新中心,裝修設置等硬件應該有優勢,亦都因為新開,未有口碑,
有無人會轉選擇?
   0    0    0    0

Will they hire new teachers? or will have experience teachers

以我所知,新服務既主任會由機構入面有返咁上下資歷既人擔任,治療師就主要係新畢業生 or 有2-3年經驗既。

哪區? 為何收到信呢

回復 kikigal 的帖子

我阿仔排緊社署既e位 同 s位,今年4月會安排9月入學,咁之前已經選擇左邊一區,邊幾間學校。黎緊有幾間新中心投入服務,社署send信比我地,問我地會唔會轉排新既中心咁囉。
封信唔係身,新中心分別係天水圍 &深水步。 12/1之前要reply,我無更改,因為已經有心儀既s位,會打算入讀。

回復 methy 的帖子

我今日都拖社工問過, 天水圍那間在天x村.
改了E位志願, 天水圍>元朗>屯門.

醫生評估時只建議阿仔E位.......

回復 kikigal 的帖子

我阿仔評估時都係建議 e位,但e位既力度唔夠,一星期返既次數少。

阿仔1歲時要求要排埋 s位,而家阿仔2歲都行唔到,入到e位都唔夠支援,好想快d返全日s位。

kikigal  點樣要求? 智能測驗中心還是去兒科複診時提出???  發表於 12-1-12 21:04

阿仔一歲4個月係智能測驗中心做評估時,坐都未得,醫生話排e位,但其實我當時已經透過steps轉介社署排左s位,我直接講已經排緊s位,so醫生只好應好要求,排埋s位。

kikigal  什麼是STEPS?  發表於 12-1-13 16:13

‹ 上一主題|下一主題