用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請幫忙!大埔邊間Band 3中學校風比較好? ...
go

請幫忙!大埔邊間Band 3中學校風比較好? [複製鏈接]

Band 3 成績自行是否機會很微,
有邊間Band 3中學校風比較好?
可以試報那間呢?
成績唔好也不想他學壞!
希望大家提供意見,謝謝!
   0    0    0    0

老師有無比意見你?

如果係SURE BAND 3, 你可以揀靈風, 靈風既老師及社工唔錯, 好肯幫學生, 今年朋友個仔雜誌訪問, 就係讀靈風, 內容係感謝老師既關愛, 我朋友個仔係SEN學生.

愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

我都有考慮靈風,這間學校以band 3 成績難入嗎?
自行要選兩間,還有邊間可以試報?

2次呈分都是band 3,不如自行選好band 2或校風好中學,大抽獎可能派得更差,但第3次呈分特飛躍進,可叩門,說剛開竅都ok

band 2 學校只會在自行階段收 band 2頭的學生,或有特殊技能的band 2 尾學生,怎會收 band 3 學生?

如你在自行階段不爭取入 band 3 頭的學校,到統一派位時有可能派到 Band 3 尾的中學,不會派到 band 2 學校。

建議試靈風及劉梅軒。

多謝大家提供意見,如果自行失敗,大抽獎時以下中學,你們會點排位呢?
1)靈風
2)劉梅軒
3)三育
4)鄉議局大埔區中學
5)大光慈航
6)馮梁結
7)李興貴
如想進取些,還有邊間可以選擇?
‹ 上一主題|下一主題