用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 太子明慧 VS 九龍塘英藝 PRE NURSERY
go

太子明慧 VS 九龍塘英藝 PRE NURSERY [複製鏈接]

我仔仔9 月細仔,上述兩間都有 PM OFFER,論名氣好似明慧好啲,但論校舍環境就ZENITH 好好多,其他 MAMA 點睇?

另外,有冇小朋友讀 TUTOR TIME 的PRE NUR?
   0    0    0    0

我朋友個女女讀元朗英藝pn, 小朋友英語口音好純正, 好鍾意返學, 老師都好好!
我仔仔就太子明慧, 學術上ok!  不過真係無outdoor playground!  

回復 小王子J 的帖子

同你情況一樣,比較過學校地點之後,同老公一致選了英藝。主要係因為環境好啲,如果其他無好offier k1再努力過。

i hv zenith pm and waterloo cannan full day, also struggling

唯有K1 再考過.......

melonfans  你吾係有 offer咩?  點解要考過?  發表於 11-12-31 09:25

2間都收左我既小朋友, 比較之下, 我都係選擇英藝, 因為環境好好, 同埋小朋友都喜歡.

我哋都係有两間的offer插班, 我哋都揀咗zenith。因為zenith有上午班,明慧得下午班。我哋交書本費時參觀过學校,有两個playgrounds,一個係給n班的小朋友玩溉,啲人都好nice,唯一唔好就係學費几貴啰。

‹ 上一主題|下一主題