用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培道小學(幼稚園部) 培道有結果未呀?
樓主: venustang0109
go

培道有結果未呀?   [複製鏈接]

回復 12# patchoihk 的帖子

各位有OFFER既小朋友,係几月出世呀?

回復 6# thingy 的帖子

我囡都有去in,但我好奇請問去邊張台in,不是校方安排嗎?可以自己選的嗎?又何以妳知是校長呢?

回復 1# littlecook 的帖子

我個仔有am offer. 佢係一月出世大b

0309 PM OFFER,  雖然想AM,但培道其實都唔錯,只是校舍較為舊點,但於德行培育口碑甚佳,有學卷又是龍校,校網亦佳,個人認為培道只是輸名氣

回復 41# littlecook 的帖子

My girl is 0905 bb

回復 41# littlecook 的帖子

我個囡收左上午班,0811超大囡,同埋我係舊生。

0910細孖B, rejected

my baby is 0905 with pm offer

Janetlam263 發表於 11-12-16 23:25
我囡都有去in,但我好奇請問去邊張台in,不是校方安排嗎?可以自己選的嗎?又何以妳知是校長呢? ...

我係當天16:00 IN的。阿仔一入個Hall,瞥見左面第一張table有輛Police car,馬上衝上前,我拉住他,話要等老師(果帶位男士正四周張望)帶,但由於阿仔己站在table面前,仲正打算拉chair坐,那張talbe的老師便笑住叫他坐在這裡,還叫我坐下來。我邊坐邊看看她胸前的名牌,寫住XXX副校長,個心當即跳快幾下!!

boy 0909 waiting

回復 thingy 的帖子

原來如此,我個囡見2:30PM, 當日一組7個小朋友進入禮堂(我囡係最後一位),按職員指示先到中間地席玩,等候老師叫去見,去到地席時前6位已玩緊,正想叫亞囡玩,但不到3秒已被叫去見,個刻我好唔明,掂解我個囡係最後一位到,反而最先去見老師,現在收亞囡PM OFFER.

昨日收到,pm offer. 1月5/6 註冊.
BB女 在12月2日出世

根本就係細B問題,間間學校都係唔選細B

First offer of my daughter 0309, so happy. I get four waiting as before.   

回復 myfamily1807 的帖子

恭喜晒各位有OFFER既小朋友!

見收既多係大B,最細得10月.大細B可能都係其中一個考慮因素吧!
我B都見得好好,全部做到,答到,連老師都話佢講野好叻喎.
最後都只係WAITING.
其他學校都差唔多咁啦,IN得普通既就REJECT,IN得好好既先叫有個WAITING.
其實我都預左係咁!我都唔會怨D咩啦!

唔知上下午各收几多學生呢?
有無人諗住唔讀呀?
希望有更好OFFER唔讀培道既叻叻小朋友,可放返個位出嚟比我地D WAITING一個機會呀!

littlecook 發表於 11-12-17 19:25
回復 myfamily1807 的帖子

恭喜晒各位有OFFER既小朋友!

我都係咁話. 我阿仔係講野唔叻既1109細B, 但係佢IN培道係IN得最好最乖, 最肯同老師合作既一次, 因為老師好NICE, 好好笑容, 所以我都好鍾意呢間學校. 最初渴望可以有OFFER, 不過最終都係WAITING, 少少失望, 不過都預左. 我都好希望如果各位小朋友有更好既OFFER的話, 可以早日FREE出黎俾我地呢D但求一個OFFER既細仔啦!

我個仔係0907的, pm offer~

其實我囡囡係0901大B, 都in得好好, 最終都係得個waiting......有時真係唔知學校要什麼類型既小朋友, 可能這真是緣份, 學校揀緊小朋友既同時, 小朋友自己也會揀學校!!!!

LittleButter 發表於 11-12-17 23:06
其實我囡囡係0901大B, 都in得好好, 最終都係得個waiting......有時真係唔知學校要什麼類型既小朋友, 可能這 ...

I saw your post at another topic that your child ALREADY get E/C am...na wor~
PT waiting is ok for you la! 唔通你要get ALL interview offers?? 有d parents get 0 offer upto this moment, please dont say things like that la~!

培道課程如何?有普通話嗎?
‹ 上一主題|下一主題