用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 想問有冇小朋友食緊atomoxetine hcl(strattera)呀? ...
go

想問有冇小朋友食緊atomoxetine hcl(strattera)呀? [複製鏈接]

阿仔八歲,專注力不足,醫生最近建議食呢隻藥,但話食咗可能會令小朋友易腦抽筯(阿仔本身有腦癎症),而家心大心細,唔知比唔比佢食好呀..但佢啲成績又好差跟唔上,有冇小朋友食緊呢隻藥呀,想知效果點呀?
   0    0    0    0

講到眀傷腦, 都走去食, 唔係嘛!

我兒從P6開始食到現在已有
一年 ,以前食利他林也有3年了
其實全部都是有副作用!

我自己小朋友為例, 佢食緊利他林..
食左真係好過未食前....

所以就算有副作用, 我都會俾佢食...

因為未食藥前, 真係影響日常生活得好緊要....食飯, 沖涼, 做功課, 作息時間完全攪唔掂........我鬧佢鬧到D鄰居投訴.......

睇左醫生食左藥後, 好好多啦~~~ 我都鬧少左佢好多好多....

不過呢排開始飄忽返, 唔知駛唔駛加藥LU.... (因為仲係較藥期)

我個仔都係8歲,開頭食利他林,食咗真係定咗好多,但就好易發脾氣,之後加藥1粒就嘔同暈,然後就轉咗食strattera.其實我覺得strattera既專注無利他林咁好.而家佢除咗食strattera之外,放學後食完野要食半粒利他林做功課.  
歡迎參觀軒軒趣味站 2003年12月7日响QE出院, 2.84KG 2004年6月9日 7.6KG
‹ 上一主題|下一主題