用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 輪到大坑真光了!
樓主: ningningb
go

輪到大坑真光了!   [複製鏈接]

My boy got pm offer.
but I will give up.
Good luck to other wait-list mama & kids!

回復 Fullstop 的帖子

Thank you for your generosity and give up your offer to somebody who desperately waiting for an offer.  

My girl 200903b got am offer so happy!

我囡囡有pm offer, 如想轉上午班係咪要即刻寄信去學校要求? 定係可以交留位費時先俾信? 寄信先後有無影響呢?

ningningb 發表於 11-12-22 09:24
kaylee_mama 我同你一樣呀, 呀囡收咗am offer呀. 真係好好好好開心. 之前唔係waiting就係reject, so dishea ...

係呀, 真係仲未興奮完 ! 不過住九龍東番大坑就好似有D問題 !
德望又2月先知, 好彩考到又要諗 ! 因GH 只要15 MINS 車程 ! 但有人話而家的GH 中小學不如以前, 老公話好煩!
我仲會有3間女校見, 不過可以輕鬆D 喇 !
我仲考慮緊, 個女而家PN 好似好開心, 老師都鐘意個女......矛盾 ~

我仔係waiting,我都想我仔讀大坑真光,直升小學同埋近我屋企,打的唔使跳表或者跳一次就到。之前堅道收pm, 但問過要坐成個鐘校車,連來回咪要成兩個鐘,驚佢太辛苦所以唔要個offer.
有offer的九龍mama papa, 你地有冇問過車程要幾耐?如果連小學計,小朋友要坐長途車坐足9年喎!你地有冇考慮遲下會搬過黎港島區住?

My gal got PM offer.If anyone organize the nanny bus for East Kowloon ( We live in Lam Tin) For PM section We would like to join. Tks !
Merry X'Mas !

0811,girl, am offer。。。總有兩間interview。。。

我同老公都超開心, 睇番舊年嘅收生數字, 上午班收66人, 下午珪收65人, 總共131人.  加上真幼係一條龍,有學卷又係小班教學, 應該會照顧得好好.  睇小學嗰邊啲家長講, 校風純樸冇咩bad comment.

我都係住九龍, 所以都開始要唸吓交通安排喇.

知吾知真小男仔畢業派位呀 ?

回復 Charlotte_mom 的帖子

你好呀. 我pm了你. 可否覆我.
thx

請問真光同聖瑪加利大邊間好d?

男仔 TT(國際) vs 高主教 vs 坑真??  (全部pm)

仲有個妹剛半歲.....

其實每間學校都有佢嘅長處或短處, 而每個家長對自己的小朋友要求也不同, 真係好難講邊間一定好或唔好.  小朋友嘅適應力係好強, 我自己就覺得睇一間學校是否適合自己孩子係需要時間嘅, 正如選奶粉一樣, 人家孩子食得好又未必啱自己個仔女, 俾試用裝我, 最多咪食到兩次, 都唔會立定決心即刻轉牌子.  但我開心嘅係….如果我小朋友讀完3年幼稚園, 又可以試吓抽獎, 碰碰運氣, 又或者去投考其他私小或直資, 我相信每個父母都希望孩子更上一層樓的. 咁真光係俾到這個機會阿囡. 如果到時碰釘的話, 於真光直升小學及中學 , 都係傳統老牌學校, 差極都有個譜.  因為自己讀書嘅年代, 真光己經好出名. 這純粹個人睇法而己.

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

囡囡收咗上午,有冇人知K2/K3會唔會調返下午班架?定係未來三年都係上午?

其實車程唔係問題, 反正直升小學,唔需要上咁多活動.  

回復 lemoncake 的帖子

三年都一樣唔會變
上午班係真班,光班
下午班係星班,善班

回復 dchui 的帖子

Thanks dchui for your effort.  Will call you shortly

[quote]dimeola 發表於 11-12-23 14:30
其實車程唔係問題, 反正直升小學,唔需要上咁多活動.  

對! 車程不是問題.  
‹ 上一主題|下一主題