用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 輪到大坑真光了!
樓主: ningningb
go

輪到大坑真光了!   [複製鏈接]

回復 hangyodon 的帖子

我大囝讀SC - SC程度高d,  升小一時中英數考試科科9X分
細囡讀TL - TL程度冇SC咁深但TL幼稚園可直上真小又可以派位就隠陣d, 我地派位派左協恩但讀得都幾辛苦

hugub 發表於 11-12-21 17:08
回復 hangyodon 的帖子

我大囝讀SC - SC程度高d,  升小一時中英數考試科科9X分

細囡自行入HY??  幾多分??

回復 傻太 的帖子

我地統一派位派第一志願派到

有offer嘅家長, 是否已決定入讀真光...?
小女有另一半龍學校offer, 正在煩惱中!!  

回復 YumYummy 的帖子

may I know which is the other school?

YumYummy  check pm please!  發表於 11-12-21 17:42

回復 cozywong 的帖子

恭喜你呀!!你住邊區架??  你囡囡一定好叻講野架啦!  真係登你開心!!

0809 囡囡,住將軍澳 am offer.

回復 wingnam 的帖子

恭喜晒!你囡囡interview的表現是否非常好呢?

08 dec girl, am offer, live in Mongkok.  Anyone can provide  information on school bus.   Thinking of moving home.   

0903 girl got am offer, we live in Diamond Hill, now struggling between TL am and MS pm.

收左我個仔上午,聖保羅堂又係上午,真係攪到我心大心細,吾知點選好 ?

0812 girl got pm offer, we live in Tsuen Wan, need to think about school bus now, anyone live in west NT need school bus as well.

am offer. 但ST. CLARE都收AM OFFER,點揀?(原本自己喜歡ST CLARE,因英文好,但最近聽講ST CLARE現在無咁好,是嗎?)

hi k1eh,

I got K1 am offer. any school bus details ar...we live in kwai chung ar...any one could help ar?

好似都好多人住九龍喎; 我諗我地可以一齊搵街車
我見上年啲家長都係一樣

Hi hangyodon, 好呀好呀預埋我....

2012/2013
K1 AM -Kwai Chung 0809 B女

如果有褓姆車我都會join,不過我地係九龍東,唔知仲有冇人住鑽石山附近?如果有可以group埋。

回復 GraGraB 的帖子

hi GraGraB 注册日期 14Jan2012 wait list 朋友家長請注意,希望到其時有位再安排比真正想讀小朋友。其實面試形式大家都會認同非常簡單,眼緣丶運氣都緊要,大家未有offer的不要灰心。

囡囡都很害羞,表現應該跟大家小朋友差不多。.
呢個邊個嚟架?(爸爸)
妳頭髮好靚噃,邊個同妳扎架?(媽咪)(我驚老師會話真光唔准扎頭髮)
媽咪呢?(喺出面等我)
平時邊個同妳番學㗎?(媽咪囉)
有望住老師答問題(不過都幾細聲)配對差d拿錯好似的一把梳子(老師:睇淸楚噃)佢又聽得明攞番啱
有講早晨、多謝(其實佢唔敢未問爸爸就收老師份車車礼物,根本做唔到推番架車比老師的測試,如果嗰個係一個test的話)有自己泊好張椅子,拜拜老師

如果我囡囡的面試是成功的話,希望同大家分享這些細微的地方都可能重要,不是小朋友的學識方面(因為太簡單)。
這些都不需要亦不能操練得來的

‹ 上一主題|下一主題