用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣區, band 1 尾如何選擇?
go

荃灣區, band 1 尾如何選擇? [複製鏈接]

小兒屬 band 1 尾 [荃灣區], 自行選校時, 2間楝band 1應進取d 好 or 1間band 1+ 1間 band 2 保守d 好呢 ? 請指點 !!
   1    0    0    0

要睇返你個仔間小學派Band1嘅百份比係幾多%先再睇你小朋友可以揀咩中學,自行嘅兩間老師通常都會叫揀得進取一D,睇吓會唔會揀王少清同何傳耀?

以我所知, 前幾年, 全級三份一可派band 1. 剛好小兒屬band 1 尾. 但今年龍年, 小朋友超多, 所以心大心細... 咁我係咪應進取d好呢?

可風 係咪 好難入 ?

我的朋友是band 1頭,可選荃灣4間英中,大多要最少有AAB成績才接受申請,是荃官最難入 ,可選1間英中,另可選Band 2頭

處於尷尬位, 第二次呈分係2A1C, 第一次係1A2B....本人又不想誇區, 選何傳耀 + 王少清, 機會大唔大 ?

現階段的自行選校會較為尷尬!band 2頭較機會大

昨問了班主任, 叫我們進取d, 選 2 間 band 1 喎

版主

原帖由 Marco_Mother 於 11-12-13 13:39 發表
昨問了班主任, 叫我們進取d, 選 2 間 band 1 喎

都啱,因自行都要睇埋面試成績,如果你一心入band1就2間都選,因如選另一間band2,一個唔該第一round收咗,你連抽獎既機會都冇埋

係啦, 不過, 自行兩間band 1, 真係無乜信心 , 競爭真係太大
‹ 上一主題|下一主題