用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 富榮迦南幼稚園 & 救世軍海富幼兒學校 ...
go

富榮迦南幼稚園 & 救世軍海富幼兒學校 [複製鏈接]

請問有否家長的小朋友入讀此兩所幼稚園, 對他們評價如何? 現有兩間offer在手, 決擇中呢.....
THX...
   1    0    0    0

有没有家長可以俾小小comment?

海富幼稚園系咪指救世軍??

回復 3# angelkinki 的帖子

系啊....是救世軍呢. 請問你有小朋友讀緊?各方面是否都很好呢?

我女女之前都讀過N1, K1-K3轉左讀聖羅撒, 發覺迦南的內容深D, 唔知係咪聖羅撒太淺! 兩年暑期我都幫佢報迦南的暑期班上(因為近), 讀完K1時, 真係有諗過同佢轉番讀迦南架! 但最終都無, 費事轉來轉去!
現在我仔仔讀緊N1, 佢放學番來就成日拿D書出黎睇, 又讀又唱, 很喜歡返學! 會俾佢在這讀埋K1-K3!

missak 發表於 12-1-19 13:24
兩年暑期我都幫佢報迦南的暑期班上(因為近) ...
請問迦南的暑期班可以讓其他學校的小朋友報的嗎?

可以, 比迦南的學生報, 貴大約$300 (記得好似係), 但課程很短, 在8月1X日至2X日, 星期一至五(每日2小時), 好似係共14日~

現囡讀了三個月左右, 但每次返學前都話:我唔番學....但放學回後就很開心, 說到老師她也很開心的...但三個月之中也試過出現一些小插曲, 今天也出了一點兒....
我本人是想轉過海富救世軍, 但爸爸堅持讀迦南, 說多D野學.....

請問有媽媽的子女讀緊海富救世軍? 老師有愛心嗎? 多野學嗎?

回復 missak 的帖子

請問迦南點深法? 可否分享? 如中英文用咩教材? thx~

回覆:kissbb100 的帖子

可否講下有乜小插曲?

N1
中文: (牛津出版社), 有dvd的, 有粵語有普通話
英文: (Longman)
另有幼稚園自己編制的(中,英,數字咭)及(中,英文兒歌集)
K1
中文: (牛津出版社), 有dvd的, 有粵語有普通話
英文: (Oxford Reading Tree)
普通話: (來說普通話)
另有幼稚園自己編制的(中,英,數字咭)及(中,英文兒歌集)

MamaRabbit  Thanks for your sharing!  發表於 12-3-2 14:02

MamaRabbit 發表於 12-3-2 11:58
回復 missak 的帖子

請問迦南點深法? 可否分享? 如中英文用咩教材? thx~

我不是說迦南深, 只是覺得比起我大女以前讀果間幼稚園深D, 唔知係咪亞女果間淺.....而同其他幼稚園比較我就唔知深定淺啦!
‹ 上一主題|下一主題