用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 黃棣珊紀念中學
go

黃棣珊紀念中學 [複製鏈接]

請問有無人可以就這間中學的辦學特色、校風、師生相處、公開試成績等提供資料或意見?

謝謝!

0    0    0    0

我仔仔今年剛中一, 都頗嚴; 頭髮不能過眉 (我仔已將頭髮斜梳), 有時還要在操場 check 校服是否齊整; 老師 very nice; 起碼我仔仔說現反學很開心.    一句: 唔錯擇 !!  

我仔仔今年剛升中一, 都頗嚴; 頭髮一定不能過眼眉, 有時還會在操場 check 校服; 老師 very nice, 起碼我仔仔讀到現在反學非常開心, 另每個學會可以申請在校燒烤, 大家可聯繫不同級同學感情; 所以我仔仔非常喜歡;  一句: 不錯的學校

是 BAND 1 學校, 是否很難入.

3次呈分我仔仔是 b1 的, 當時我不敢太進取, 因縮班關係; 行排2nd choice, 亦有面試 (再 in 埋校長); 大抽獎甲及乙部都是 1st choice

黃棣珊面試題目

原帖由 ling0928 於 11-12-9 17:57 發表
3次呈分我仔仔是 b1 的, 當時我不敢太進取, 因縮班關係; 行排2nd choice, 亦有面試 (再 in 埋校長); 大抽獎甲及乙部都是 1st choice

咁請問知唔知面試通常問D咩?

面試問題沒有問我的仔仔, 只是知道要獨立跟老師英語作答問題, 好像還有作篇英文, 后小組討論 (中文); 我就須時約1.5  小時

仲想請問商會學校會唔會"谷"?好多功課同測驗?
有咩課外活動

開學初時不多功課, 但現在就很多; 另測驗可接受; 課外活動都頗多, 我自已個仔因要放學后到補習社關係, 我都淨係準他參加一項課外活動; 但我個仔仔通常會留校打波至差不多5 時才走的; 另如開學時參加了某項活動, 但時間不許可要退出, 要寫家長信解釋 (當然最終我沒有寫啦 ! )
‹ 上一主題|下一主題