用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價結果。。。
樓主: heffalumpiglet
go

創價結果。。。 [複製鏈接]

原帖由 orenji 於 11-12-7 21:50 發表
你哋幾號房?小朋友表現如何?

頂層,樓梯一上左手邊果間
我囝囝樣樣都識做,問題只有一條唔識,就係副圖問打秋千後面的小朋友做緊咩,其實個圖畫又真係畫到唔知點,似排隊,又似只係開心咁望住,我個弟望住無答任何野,其他都做到,自己仲俾返副圖老師,之後走時自動bye bye同推櫈

原帖由 orenji 於 11-12-7 13:50 發表
你哋幾號房?小朋友表現如何?

I forget the classroom no. It is at the left hand side of 3/F.

My son is big boy and perform very well. The questions on the drawing are simple to him.

唉吔,我同c6都好心急,曰曰睇信箱,到今曰都未收到信,我地係11曰27曰in咖,想問有無呢曰in嘅爸媽收到信呢?我個仔仔當曰嘅對答重出乎左我地意料之外呀,我唸無一個小朋友會甘答囉,我同c6真係o哂咀,又尷尬到暈,唸都係唔得嘅多啦!

請問住在將軍澳的家長有無收到信啊? 我仲系未受到,寢食難安啊, 哈哈

原帖由 KiKi_Dennis 於 11-12-7 22:15 發表
請問住在將軍澳的家長有無收到信啊? 我仲系未受到,寢食難安啊, 哈哈

我是住左將軍澳的

我囡囡26號in的,7號室。當曰我囡囡砌了動物拼圖,還有老師問了一幅
公園入面的圖畫。
而我選擇了下午班,今曰收到信收了阿囡。

原帖由 英俊爸爸 於 11-12-7 14:22 發表

我是住左將軍澳的

恭喜晒啊!!!

我係住將中,點解我仲未收到架,玩死我啦

原帖由 KiKi_Dennis 於 11-12-7 22:27 發表

恭喜晒啊!!!

我係住將中,點解我仲未收到架,玩死我啦

不要擔心,我隔離鄰舍都未收到信,也是27見
努力呀!有信心就一定得呀!

原帖由 fatfatwong 於 11-12-7 15:01 發表
12號?????唔係19號第一日咩???
我in 19號架..唔知今晚返去有無信...好緊張..

Sorry! Is 19/11.....same with mansang!

我都係住將軍澳。

我IN 19號的, 今日收到信, 收左上午班, 好開心呀!

其實每間幼稚園都有好有壞, 好難講一個準則.我只可以講創價, 師資真係好好, 每位老師都係姿優生的. 因妹妹都係做幼稚園老師, 所以佢對於幼稚園都有一定的認識, 他都叫我同女兒報這間, 多於報讀她教的幼稚園. 她那間不是不好, 只是老師的資歷都有差異. 所以我最後選擇報這間幼稚園, 很幸運地給我女兒考上了.

Im also from TKO. March Boy. 26/11 interview. Room 5. Offer for pm(my choice).

恭喜各位有offer 嘅家長!冇嘅唔需要灰心!加油!

我都係將軍澳人,收到pm班。好開心啊!

回復 17# rayc716 的帖子

would you mind telling what K you will take instead of Soka?

原帖由 lukimama 於 11-12-7 21:38 發表
would you mind telling what K you will take instead of Soka?

Considering whether KV or SC.

昨晚未收到信,希望今天有好消息. 有OFFER都好像Interview on 11/20!

我26/12 in 仲未有位, 不過我對呢間學校好有好感, 我interview之後都忍不住去同校長講, 個感覺好好!

如果想知佢有咩好, 可以去睇下佢地既視學報告, 加上佢地有學卷, 我覺得係非常吸引

不過有幸有位比我地, 我地都應該會release番出去, 因為剛同先生傾好, 應該會揀另外既學校

唔揀soka, 又或者咩學校唔代表間學校咩好, 只係好似上面有朋友所講, 搵間O岩自己, 同埋o岩家長style既學校!

希望入到soka既小朋友開開心心, 渡過呢幾年KG生活啦!

收到rejected letter, 有D唔開心, 不過算了, 一心一意選擇TT.
‹ 上一主題|下一主題