用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍禮賢幼稚園退出學券制
go

九龍禮賢幼稚園退出學券制 [複製鏈接]

just announced yesterday!!!
本校幼稚園將於2012年9 月1 日正式退出學券計劃,學校仍會以非牟利模式營運。

現於本校幼稚園就讀的各級舊生,如持有合資格的學券證明書,學券仍然生效,直至該生畢業或離校為止。

於2012年9月起入讀本園K1、K2、K3的新生均不能於本園兌現學券資助,須繳交全費(本園每年學費將按教育局批核後,於開學前儘快公布)。

http://krs.school.hk/~kindergarten/
   0    0    0    0

又一間....

咁佢都算有良心BUT又衰衰地, 有良心在佢未開始面試, 衰在已收哂報名先講. 真係唔明教育署係點審批呢D申請???點解唔可以係一個時間一次性全港公佈如5, 6月宣佈後一個學期O既事宜咁呢.

醒目開學勳章

Actually there was a deadline by EDB to terminate the participation, it was passed more than a month ago already.

Even the deadline to renew, has passed a week ago.

冇學券,咁大家仲去唔去IN呀?

醒目開學勳章

唉..又一間唔參加學卷.  唔知呢間唔收學卷, 學費會係幾多呢?

睇下現時手上有咩offer, 如比禮賢好就唔去啦, 留俾未有offer既小朋友, 過去1個月真係in到好累啦

點解唔係收手續費前通知呢﹖ 相信如果無學卷的話申請既人會少好多囉﹗
o甘仲係唔係可以直升小學先﹖

唉, 我冇辦法, 暫時未有offer, 剩翻宣道&禮賢, 都冇得唔去

又來, 嘩!!係咪所有出名少少, 有機會一條龍既學校全部擺玩學卷制度??
   但我都會in既 ,鬼叫我鐘意佢一條龍咩.  宣道我已經放棄啦, 呢間係最後一間啦.大家加油!!

so bad
very late

if i know early, i wlll not apply ga

回復 11# mimi005 的帖子

me 2, 如果一早知佢冇學券就唔會申請, 慳左$30 MA ><

禮賢並非一條龍ga wor, 禮幼的學生都要申請同面見禮小, 唔一定收番, 亦都唔會有咁多位收哂所有禮幼學生的.

又一間, 咁遲先講

not only HK$ 30 ar
also time, need apply directly wor
ai.........
lucky my c6 交表, no need take Annual leave
真激氣

唉...點解成日都係比咗報名費先講家...

it is too bad

醒目開學勳章

其實, 禮賢係唔係最近見咁多間’跳船’, 先決定呢? 點解唔一早講呢? 民生同宣道係報名前已經講唔參加的啦! 不過, 都好過in完, 收埋先講唔參加.
唉!!

其實都預左會係咁呀...依家咁多小朋友..佢地洗咩搞學卷丫....

我都好擔心d幼稚園不定時通告跳船, 令人有一種好不安的感覺, 我就來年想讀又一村, 俾晒留位費, 打電話問過學校, 佢地答︰要等政府批, 唔批都冇辦法。我反映左, 如果由有學劵變冇學劵, 家長是會失預算的。答我 唔批都冇辦法, 我好驚囉!
‹ 上一主題|下一主題