用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇沙田區小朋友係2013/14年入小學既媽媽係度呀! ...
go

有冇沙田區小朋友係2013/14年入小學既媽媽係度呀! [複製鏈接]

大家好,我想問下有冇沙田區小朋友係2013/14入小學架,我想問下你地,會為小朋友選擇邊間小學呢(可以的話,請告知入邊間中學比較容易入)!

1) 會選擇沙田邊幾間呢!
2) 會選擇其他直資或私立的邊幾間呢!
(排明不分先後)

謝謝!
   1    0    0    0

Hi mybabylove,

我個囡今年K2, 都係2013/14小一!

坦白說,我地都未好認真去研究報小一的細節。

剛剛才知道私立小學好像沒有特定的申請時間,哈哈,是嗎?

我打算報返九龍區嘅私小直資咋!

我一早就諗定,自小就栽培囝囝。我都想報九龍既直資小學,因為明年4月左右就要報架勒,但唔知邊間好,如果考唔到,沙田區邊間小學會比較好呢!

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 mybabylove 的帖子

我自己會報KTS, APS, YW, DB, SFA
可能會報埋GT,St Jo (KT),
其他嘅未諗定,其實e+競爭咁大,都無話邊間好定唔好,大包圍報咗先,再慢慢了解吓,到時收再算
不過,以暫時做嘅功課,我相信SFA應該幾適合阿仔,而且佢間KG今年都好多小朋友收到SFA offer

如果真係咁唔好彩(or 好彩)無直資收,得私小offer,咁又有機會抽獎嘅,我會揀沙小 (我住大圍)

恐龍家

沙小即係......?
lmy
‹ 上一主題|下一主題