用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾神父教會學校(小學部) 好慘, 又溫錯英文默書範圍~
go

好慘, 又溫錯英文默書範圍~ [複製鏈接]

上個星期一同二(28/12 & 29/12), 個囡發燒病左兩日無返學, 老師在29/12 寫咗一次默書範圍是p.26 & p.36, 跟住又在5/12 寫咗一次, 但範圍就變咗p.26 & p.28.

啱啱個囡打嚟話今日默書原來係有三度要默, 所以無溫果度佢完全唔識, mark 左好多個交叉.

唉!!! 明明有溫到書加嘛! 我囡已經唔係第一次溫錯範圍喇, 而家真係好大陰影~ 點解唔可以好似中文咁有張紙仔, 清清楚楚咁列明默書日期及範圍架?!
   0    0    1    0

我个仔冇發燒有返學都係唔清唔楚囉!

回復 2# yukichan1974 的帖子

3課我都有幫亞女默呀.  我就係見好亂, 有理無理温咗先算.

原帖由 greenling 於 11-12-6 13:36 發表
3課我都有幫亞女默呀.  我就係見好亂, 有理無理温咗先算.

我都覺得好亂, 所以搵晒.

同意呀...D默書範圍和日期真是好唔清楚, 我只是知道默P.28,36 還要默P.26真是唔知呀, 都無温這頁.
家長們是否知道今個學期是否無默書啦?

原帖由 yukichan1974 於 11-12-5 18:02 發表
上個星期一同二(28/12 & 29/12), 個囡發燒病左兩日無返學, 老師在29/12 寫咗一次默書範圍是p.26 & p.36, 跟住又在5/12 寫咗一次, 但範圍就變咗p.26 & p.28.

啱啱個囡打嚟話今日默書原來係有三度要默, 所以無溫果度 ...

回復 1# 惡惡媽咪 的帖子

開學時派架 information 就係話默到上星期.   但最好睇手冊有無再寫.  真係好亂. 我都攪唔清.
‹ 上一主題|下一主題