用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保羅堂,聖瑪加利大,蘇浙,北角衛理堂。邊間好D? ...
go

聖保羅堂,聖瑪加利大,蘇浙,北角衛理堂。邊間好D? [複製鏈接]

聖保羅堂,聖瑪加利大,蘇浙,北角衛理堂。邊間好D,因為SPC要搬去北角,無OUTDOOR PLAYGROUNG!
   0    0    0    0

聖保羅堂

原帖由 Peter2880 於 11-11-28 15:52 發表
聖保羅堂

乜唔係蘇浙出名D咩,而家北角衛理堂同埋聖保羅堂收咗佢,而我個仔又係讀緊PN!不過家人同佢講普通話喎!如果蘇浙或聖瑪加利大收佢,真係好難選擇!

SPC for sure.

回復 4# ACJ 的帖子

聖保羅堂 of course.

Peter 2880
Silverhawk
bopui0607

Why u have this suggest?
My girl got offer from SPC as well, and waiting for SMM result.
Is it SPC good for boy, SMM good for girl?

Thanks

Hi all, the SPC will re-location to North Point & no out door playground. My concern is any issue will affect my kids & some people (my friends) suggest me choose  聖瑪加利大,蘇浙,北角衛理堂 which has a big area for kids to develop! Of cause I need still waiting the result & interview!!

Thanks!

回復 6# SiuSam 的帖子

女仔就緊係SMM啦, SPC啲女仔考/派都係一般, 沒有特別優勢.

SMM即係邊間呢??

聖保羅堂

回復 9# 比1234 的帖子

聖瑪加利大~~~~~~

Why? 老師教同學應該無分男女吧?!
其實講到尾SPC 同St.Paul Boys 有聯繫 only. 女仔係SPC 讀冇 backup.

其實兩間都係好幼稚園. 不過 interview 當日我感覺老師好有熱誠同愛心. 我個女喜歡 SPC 多過SMM. 同埋SPC 一個星期就派result, 我覺得行政有效率.

最後我交了SPC 留位費.

原帖由 Silverhawk 於 11-11-29 17:25 發表
女仔就緊係SMM啦, SPC啲女仔考/派都係一般, 沒有特別優勢.

原帖由 alex.siu 於 11-11-30 04:07 發表
Why? 老師教同學應該無分男女吧?!
其實講到尾SPC 同St.Paul Boys 有聯繫 only. 女仔係SPC 讀冇 backup.

其實兩間都係好幼稚園. 不過 interview 當日我感覺老師好有熱誠同愛心. 我個女喜歡 SPC 多過SMM. 同埋SPC 一 ...

我都覺得SPC啲老師好有愛心同耐性,已及她們好有HEART去同啲小朋友說話(於interview)時,所以我諗我會去選擇SPC比較多啲!仲有冇其他家長有些建議?

Hi alex.siu, SPC是否真的和St Paul Boys 有聯繫呢?我從SPC website 見唔係好多考到Paul boys 喎。

回覆:anlee3 的帖子

SPC 跟 St Paul boy's 係無聯繫嘅!

‹ 上一主題|下一主題