用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 希望有小朋友PN讀藍田朗思既父母可以分享下 ...
go

希望有小朋友PN讀藍田朗思既父母可以分享下 [複製鏈接]

藍田朗思收左囡囡讀pn下晝班..但係唔知哩間學校好唔好?例如小朋友返學學野既進度..課程既程度深/淺..學校有關的費用..老師方面..你地滿唔滿意哩間學校..等等(所有你諗到的)
因為上網都只係搵到好少資料..希望有小朋友讀緊藍田朗思既父母可以分享下..感激不盡..
   0    0    0    0

Anyone can help?

我都有興趣知麗港城呢間分校多D嘢....

呢間老師好唔好? 夠唔夠友善?
如入讀英粵班(UPPER NURSERY 及之後), 每星期兩堂普通話是否足夠?
仲有幫手既姨姨人手是否足夠?

希望有小朋友讀梗既mami可以俾d意見, thx!

藍田朗思收左囡囡讀pn下晝班..但係唔知哩間學校好唔好?好唔好, 都係睇小朋友既學習模式.  我果個而家讀LK. so far 好鐘意呢間學校, 因為比較活動, 有啟發性, language好好.  
例如小朋友返學學野既進度..課程既程度深/淺..
K2中文已經學寫詞語, 自己識睇書, 英文學phonics, 講同聽好好.  K3有默書, 英文寫幾句子既文章.
課程彈性, 有不同組合, 上到K3一定係英普. 老師好識教小朋友.  K2下學期會train下他們考小一既應對.  程度又未好似KV既咁谷, 但小朋友既language一家好, 英普都係.
PN既老師好有愛心, 學K1既野.  PN普通話少d, 但上到K1就多番,而且校長覺得小朋友學好廣東話先, 普通話係K3學都好快pick up.  如果廣東話都未得, 學普通話只係混淆.  如果有問題, 你可以send pm 比我.     

學校有關的費用..老師方面..你地滿唔滿意哩間學校..等等(所有你諗到的)
因為上網都只係搵到好少資料..希望有小朋友讀緊藍田朗思既父母可以分享下..感激不盡..

大女讀緊LK英普班,語言方面真係好好,番了不到一个月已經常回到家後同我講普通話,之前女女完全係唔識講,英文就一定是好好,全NET TEACHER.但學費好貴,下學期雜費要$36XX

Littlepugmon, Chung222
非常多謝你地的分享~
想問下~如果PN班嘅時候粵語英文普通話的分配係點樣?
PN班英文堂又有無phonics學?       

Thanks littlepigmum & chung222
可否分享多d有關PN班學英文嘅深淺程度同埋上英文堂嘅模式?例如係教ABC/phonics/兒歌?因為知道有d幼稚園嘅英文堂其實只係唱兒歌...

原帖由 chung222 於 11-11-29 05:51 發表
大女讀緊LK英普班,語言方面真係好好,番了不到一个月已經常回到家後同我講普通話,之前女女完全係唔識講,英文就一定是好好,全NET TEACHER.但學費好貴,下學期雜費要$36XX ...

請開雜費$36xx係包括咩野?
見好多BK媽咪都話哩間幼稚園唔算好commercial..無諗過雜費咁貴...
‹ 上一主題|下一主題