用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會梁鉅鏐小學 由學校訂回來的新校服,竟然...
go

由學校訂回來的新校服,竟然... [複製鏈接]

由學校訂回來的新校服,竟然已經有人寫上了學生名字,個名當然不是我個仔個名 la, 好過份...
   0    0    0    0

唔係麻,咁都得?打電話去校服公司問佢到底咩事啦

d 校服我一早已經全部剪吊牌及洗過了,但剛剛才發現已俾人寫了名上去,因為寫名的位置是背面,唔反起來看都見唔倒
以我所知,雖然d同學叫做"度身"造校服,even 家長們當初填 order form 時是選了要"適中"尺碼,但finally 收倒的校服都是過大的,如不是家長日當天同其他家長傾過計都唔知呢間公司咁過份。
由於阿囝的PE 褲實在太鬆太長,著了一日返學之後,我擔心衣服太鬆, 運動時易發生危險,所以決定再去買合身的褲,我打電話去問恆安果間 shop 問有無貨,講出我手上褲的尺碼是有兩個牌的,"28及32",果個人即時同我講兩個牌的是"肥仔褲", 我的天呀...阿仔只是中等身材的,點解會俾條肥仔褲佢架!
原帖由 kittypo 於 11-11-28 22:12 發表
唔係麻,咁都得?打電話去校服公司問佢到底咩事啦

校服都是過大的,..都係呀!
我把褲腳摺起再同佢聯返,都要摺成3-4吋
,你個仔唔駛肥仔褲呀,...笑C我...咁真係肥果D著咩???

係啦, 我反而件運動衫細左, 唔知是不是縮左水

所以寧願辛苦d,自己放假直接帶佢去買!

yes,以後真係要親身去買,不過佢又未必齊碼,maybe 要走幾轉先買齊
原帖由 ypyemily927 於 11-11-30 17:05 發表
所以寧願辛苦d,自己放假直接帶佢去買!
‹ 上一主題|下一主題