用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根徳園出結果喇!
樓主: mabelli
go

根徳園出結果喇! [複製鏈接]

原帖由 小K 於 11-11-28 00:24 發表
Your boy is elder son? What's the birthday? Seems KV like to give offer to elder kids!

I think KV probably has some quota allocated to small son,
My daughter is super small for KV (end of oct)
Still got an offer

好失望.... 我個女in時所有tasks做哂,有唱歌有拍椅有玩top有thank you.... 都係waiting.... 好唔開心,仲係0903大女.....
可能我答得唔好,問點解選根德,我只答想搵間教中文教得好的學校...... 沒有提獨立自理等............... 唉,唔開心...

我都一樣喎, 我個大b 1月, 一樣係表現唔錯, 爸爸仲話佢好ok 喎.... 一樣係waiting , hahahahha
:)

原帖由 haydeng 於 11-11-26 15:02 發表
一開個信箱,見封信咁薄,心知不妙。
仔仔係大B,表現唔差架。都係得waiting....
灰左。
有offer既爸爸媽媽係咪名校畢業?

哦?!你咁講..我就諗返起..當老師問我係屋企我用咩語言同女女溝通時..我答佢...廣東話...老師即刻講...下..廣東話...我都奇怪呢..
會唔會因為佢地都PREFER屋企講英文既小朋友? 咁佢地教都易D..
因為我個女係WAITING..
原帖由 BabyHilary 於 27-11-2011 18:28 發表
傳聞同事實有出入, KV重視英語架!
冇NET可能係spoken english一般,
但reading, spelling and written english都唔錯架,
K3 paper要做閱讀理解, 好多小朋友都90+even100!
正確黎講, 佢地重視中英數常識, 仲有獨立同紀 ...

已經有家長講左收reject, 唔好再話冇, 咁好hurt佢地啦.

原帖由 SHARONJULIO215 於 11-11-28 00:02 發表
我估真係無REJECT信喇....
我個仔一條問題都答唔到.叫佢唱歌又唔唱.
只係臨走識推CHAIR..但都收到WAITING..

原帖由 Bear@ding 於 11-11-28 09:45 發表
哦?!你咁講..我就諗返起..當老師問我係屋企我用咩語言同女女溝通時..我答佢...廣東話...老師即刻講...下..廣東話...我都奇怪呢..
會唔會因為佢地都PREFER屋企講英文既小朋友? 咁佢地教都易D..
因為我個女係WAITING.. ...

我都係咁答,
話想搵間教中文好啲既學校打好基礎同埋培育好自理能力
但可能因為我個十月細b都做到晒大部分野
所以比大b著數

0901 Boy PM offer.

我個女都係讀KV. 二次interview 都係爸爸去. 我都覺得爸爸interview 會比較好D

收到信啦........ 下午班   09 small boy Kent campus

Do anyone know if there is any difference between the 2 campuses ?

回覆 168# rocketman 的文章

Rocketman,

請問你係唔係今日先收到呀?因為我上星期六未收到信。

謝謝!

my girl got waiting too
佢都係做足所有野, 不過我都唔失望, 始終kv唔係我first priority, kv傳統, 又冇outing, 冇net
我希望小朋友可以學到野之余,仲可以有開心ge幼稚園生活

原帖由 wing_BB 於 11-11-28 10:44 發表
Rocketman,

請問你係唔係今日先收到呀?因為我上星期六未收到信。

謝謝!

你小朋友係囝???

回覆 171# 傻太 的文章

唔係呀!係囡囡呢呀!

我个女係0901, 收到pm offer ! 我会等埋KM同另外兩间龍結果至决定讀吾讀‧Waiting嘅媽媽仲有希望架、加油!

講真..唔失望就假呢. 我囡都係呀..所有野都做到..而且做得好好,,仲係對話入面比左好多extra既反應, 呢種對話完全表現到佢有好強既表達能力, 老師表現好中意佢, 但end up係waiting. 我完全唔明白呢.
唯一就既可能就係....今次申請既小朋友入面既整體性都好高吧...但我依然冇辦法理解依家幼稚園收生既standard.

Kv註冊打算郵寄∕親自送去?

0910細B - on waiting list,無失望,因為阿囡果日唔夠訓,十問九唔應,無reject已經好好彩!

My son is on waiting list... Still a bit upset even I have no high expectation for KV as he performed not well on that date.. ha ha ha.  BTW, cheer up to all the others...

兩間校舍無分別...kent road 只有k1..而dorset road 有k1, k2 & k3...kent road唔使上落樓梯, 所以for k1 小朋友應該安全一點....

原帖由 raytkn 於 11-11-28 10:59 發表
Kv註冊打算郵寄∕親自送去?

親自送去~

1月大女收PM. 哥哥讀緊KV K3.
由3年前同哥哥去KV INTERVIEW, 到而家妹妹去見, 我都估唔到KV嘅收生標準. 不過幾肯定係小朋友太活潑係唔收...
‹ 上一主題|下一主題