用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根徳園出結果喇!
樓主: mabelli
go

根徳園出結果喇! [複製鏈接]

回復 1# 傻太 的帖子

回復 26# sunsunsandy 的帖子

我囡囡是0811, interview 表現好好, background ok, 都是waiting???

原帖由 sumaggie101 於 11-11-29 10:09 發表
OMG...........my son follow the teacher's instructions and sing the songs...............but waiting list........
waiting for SC now:

offer on hand:
1. 啟思
2. Stafford
3. SJC

if no SC.......how to c ...

冇讀過真係好難比
但我睇完BK啲comments會g ofor Stafford

你地好攪笑...哈哈!

by the way..我b係0908男b...interview表現ok...都係waiting..家庭背景都唔差(自己覺得),唯一係住屯門..佢有問我點返學..我都已經話會搬囉...唔知有無少少關係....唔知有幾多waiting呢..就咁睇呢度都有好多.....waiting好似多過reject咁嘅.....

原帖由 傻太 於 11-11-29 10:38 發表

我樣靚都waiting喎...

原帖由 viwa29 於 11-11-29 11:14 發表
你地好攪笑...哈哈!

by the way..我b係0908男b...interview表現ok...都係waiting..家庭背景都唔差(自己覺得),唯一係住屯門..佢有問我點返學..我都已經話會搬囉...唔知有無少少關係....唔知有幾多waiting呢..就咁睇 ...

既然已有結果, 一切已成定局, 我都有失落&唔開心, 但日子總要過…何不笑著過日子??

回家望著你心愛的兒子/女兒, 他們根本不知道什麼一回事, 還是笑著跑來擁著你, 你忍心對著他苦口苦臉嗎??

孩子現在多少也懂點事, 會知道媽媽唔開心的…更怕有些想不開的父母將怒/怨氣不經意發洩在孩子身上…大人想開一點, 樂觀一點, 正面一點, 點都係對孩子好一點…

孩子的求學之路現在才開始, 往後還有很多很多事情, 成功/失敗, 也要我們做父母的鼓勵, 扶持; 做父母的也站不住腳, 孩子哪裡找到依靠??  為了心愛的孩子, 我們也要堅強啊…

共勉之…

我都係waiting, 亦有問點返學呢個問題, 我都有話會搬

0905b囡, 我囡仲自己點唱添呀, 唔通真係因為地址問題而影響咗結果? 因為我而家地址係無校車到架...

原帖由 viwa29 於 11-11-29 11:14 發表
你地好攪笑...哈哈!

by the way..我b係0908男b...interview表現ok...都係waiting..家庭背景都唔差(自己覺得),唯一係住屯門..佢有問我點返學..我都已經話會搬囉...唔知有無少少關係....唔知有幾多waiting呢..就咁睇 ...

SC出埋信, 真係左一巴, 右一巴...

阿女有pm offer 同佢表現都好好。但知有小朋友哭又in得麻麻但父母是律師醫生而又有am offer。

有無人係今日先收信

其實大家唔洗甘介懷, 唔開心一陣好啦!! 先上年第一次同亞仔去IN N1時, 已知呢個遊戲係唔太好玩, 你地話睇唔睇爸媽既學歷, 工作, 住址, 當然都會睇下, 但我諗唔係最主要, 主要係睇同學校有冇"緣份"~~~ 你唔會知IN你個個老師係乜TYPE, 佢可能係做又36唔做又36的, 可能見10個為一個單位就收一個, 又D老師就真係好有HEART, 覺得你既小朋友適合就收都唔定, 所以唔洗甘介懷, 好似我自己個仔既例子, 佢IN靈糧堂係我同老公心中, 係超額完成, 我地十分滿意, 誰知米又係WAITING, 我地當然好失望亦有唔開心啦, 但千其唔好怪個小朋友OR嬲佢地, 佢地甘細知D唔知D, 影響左佢地就唔好啦!!! 到IN KV時, 佢所有指令都可做到, 但係就慢吞吞, 我見老師都D不肖, 已心想唔會收架啦, 點知卻收左PM~~~ 所以真係估佢(老師)唔到架, 各位CHEER UP!!!

kv係一間好好的學校, 公平公正!
今次吾收亞仔好失望, 0908仔,  家姐在kv畢業係無幫助的,當年佢in得好好, 有問必答有唱歌 , 但今次細佬無答題無唱歌...連waiting 都無份。

回復 265# 傻太 的帖子

哈哈..咁我都有失望...但失望過後又無野嘅...都係俾佢試吓考...唔係第日大個走黎怪我唔俾機會佢...得唔得都係佢自己..同埋有無緣份囉...呢度睇左好多人留言..有人無答無唱歌都有offer..有人做齊又表現好都無offer..真係唔知點解,不過感覺安慰...唔係因為個仔問題唔收,可能真係無緣啦...所以都係隨緣啦....幼稚園啫...如果上幼稚園都咁唔開心...咁小學果陣咪重激烈....哈哈

My son got SC offer today, I will release the KV offer.  Good luck everybody.

can u share why u choose SC.
原帖由 rocketman 於 29-11-2011 13:51 發表
My son got SC offer today, I will release the KV offer.  Good luck everybody.

簽名被屏蔽

回復 255# kennyklt 的帖子

WHAT IS THE ADVANTAGE OF PM CLASS?  i CANNOT FIGURE OUT HOW TO CUT HER AFTERNOON NAP.  

WILL THEY FEEL VERY TIRED? HOW TO RESCHEDULE THEIR HABITS?

回復 254# Ackl1002 的帖子

me too! pm class on Kent road

不是只有百佳,惠康,其他平靚正的都有很多。

原帖由 傻太 於 11-11-29 11:54 發表
SC出埋信, 真係左一巴, 右一巴...

My son get offer from KV, SC and KM. Don't know how to choose.

My son did well during interview. Parents' career may also contribute. Lawyer and Banker

‹ 上一主題|下一主題