用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 禮賢 "waiting call"
樓主: MATTHAW
go

禮賢 "waiting call" [複製鏈接]

打完電話   額滿了,要等到6月了。。

慘, 阿囝一個 offer 都未有, 又要等等等.....

同病相憐啊。我仔 都系。。waiting 3間,頭先 ,一鼓作氣  ,打嗮電話去。結果都系個等字。點算啊 ,要搬屋嗎?,旨意統一派位。 個人 好壓抑啊。。。

阿囝 2 間 waiting, 另外有幾間等 1st in 或者 2nd in....都唔寄望大抽獎....想下去津校叩門重實際.....

我地 in嗮了,差一間 宣x。其他都完咗。想問下 “津校叩門”  是否必須報過該校啊。。自行同跨區。

:cry: 大家唔好放棄呀,都知道好多人都係霸幾間又唔決定,一定有好多人會放位架!只是要大家耐心等左陣

多謝 fc1668 o既安慰, 唯有繼續等及加把勁去餘下o既學校面試.

空谷幽兰,
我想 d 超熱門o既學校係之前跨區填表時要填佢先可以去叩門. 冇咁熱門o既就未必要.

見到你小朋友都有其他WAITING 同埋2ND IN,一定唔會太差架!!希望聖誕節前可以得到答案開心過聖誕
原帖由 cat168 於 11-11-29 13:25 發表
多謝 fc1668 o既安慰, 唯有繼續等及加把勁去餘下o既學校面試.

空谷幽兰,
我想 d 超熱門o既學校係之前跨區填表時要填佢先可以去叩門. 冇咁熱門o既就未必要. ...

明白冇學校在手既父母心情!   真係唔明有d人, 考學校時唔知間學校好唔好既咩, 已有學校在手啦, 現在有waiting call並會去註冊, 仲要問人選邊間好, 好心你就放d位出嚟比人啦. 難為有d人日日希望收到waiting call

好hit既,又或者有自己幼稚園果D,就會有可能要求你要揀過佢,先有得叩門,但係大部分都係唔洗揀過都可以叩門既,所以總之想叩就照叩啦.
原帖由 空谷幽兰 於 11-11-29 11:24 發表
我地 in嗮了,差一間 宣x。其他都完咗。想問下 “津校叩門”  是否必須報過該校啊。。自行同跨區。
http://era-central.blogspot.com/

回復 69# wendy_y 的帖子

好同意 69# wendy_y 的講法 !

多謝嗮 大家的鼓勵 同分享,宜家 最主要系 安慰個小朋友。間間 都有狀元  都有包尾。讀津校,又未必代表差。  唔好 有情緒,更加唔好俾個仔 覺得自己差。。
‹ 上一主題|下一主題