用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2013年想報考根德園K1既媽媽請入黎傾
樓主: cat8141210
go

2013年想報考根德園K1既媽媽請入黎傾 [複製鏈接]

CAT: 自組預埋我....揀邊間你話事啦

我都想join, 我囡囡都係八月bb!

回復 101# giyim 的帖子

我都同意唔好淨target一兩間。
另外,培正同協恩都係我嘅choice!

cat

我都有興趣join你地interview斑,預埋我,thx!

我都有興趣join你地interview斑,預埋我,thx!

Cat:
我都有興趣參加interview班,可否預埋我,thanks alot!

我BB係1010B

回復 70# cat8141210 的帖子

U are so detailed!!!! U can start a PG. Thx!

KV only has Eng / Cantonese 英粵; it nevers has Eng/PTH英普.
It's St Cat which offers 英普and 英粵.

原帖由 cat8141210 於 11-11-25 10:22 發表

面試多數是說廣東話的,間中可能會問一兩句英文/英文字,分英普及英粵是KV有兩種班而已,因為面試班要保障學生,不排除KV會"失驚無神用少少英文/國語面試,所以才會給家長多點選擇. ...

我都有興趣呀, 唔該預埋我呀, thanks! 面試班如果可以for培正仲好。。。

我孖B係細B(0910), 今年KV & SC都唔收,想出年再嚟過,做超大B,會唔會對佢地有影響呢?呢個係我呢排成日係度諗嘅問題....

我都有興趣呀, 唔該預埋我呀, thanks!:D :D

回復 1# jonasmami 的帖子

thanks for arranging. plssssssssssssssss count me in !!! my son is 201006

原帖由 janiceso 於 11-12-4 12:52 發表
我孖B係細B(0910), 今年KV & SC都唔收,想出年再嚟過,做超大B,會唔會對佢地有影響呢?呢個係我呢排成日係度諗嘅問題....

通常11和12月做超大B,10月比較少,好似浪費時間,如果有其他offer,都吾一定sc or kv

i also wanna join, please count me in!!!!!!

如果做超大b, 通常係 (1)遲一年讀PN, (2) repeat k1 or (3) repeat k3 呢?!

Hi Cat, your info is very useful and accruately.

Wonder if you can count me in whnu set up a interview group.

My girl born in 2010 March

thanks a lot

我都有興趣參加interview班,可否預埋我,thanks~~~
我BB係1010

我都想幫我囡囡報kv, sc...呢啲幼稚園...其實係咪大部份都係用廣東話interview? 平時向屋企應該用廣東話定係英文教佢好呢? 我怕又中又英佢會好混亂...但係又唔知用中定係英好...怕interview個陣佢會唔明...:toocold:

回覆 6# cclemon2009 的文章

因為其他學校仲未有offer,所以先會有此考慮....

唔好意思...
早排公司忙到嘔家下先得閒覆返你地...
剛剛先追返晒你地既PO...
早前我講過有兩間面試班既,
有一間就答左我之前PO果D資料啦,
另一間就音訊全無...
可能佢地認為我咁樣問會覺得太專注一間KG,
因為正如有D家長會問,
可唔可以撈多幾間KG入去我地自組既面試班...
反而我想問大家,
我知道大家心儀既又何止一間KG?
其實大家會唔會想面試班專攻一間KV?
定係KV+培正+SC+民生(估計而已)咁樣GROUP埋幾個專攻點?
如果係前者既我就再打電話去搵多幾間做REFERENCE...
如果係後者既,咁市面上都有好多呢D面試班,
如果大家都想係後者既,
就會簡單好多,
可以搵多D關於面試班既資料比大家參考再決定報唔報讀就可以了~
大家點睇呢?
可以講下架~~
反正上次我問到果個自組KV面試班最遲7月前要報名,
大家都仲有時間諗既~~
到時先一次過問大家邊個想JOIN都得架,
到時我再係呢個PO問邊個JOIN先舉手啦~~
‹ 上一主題|下一主題