用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣啟思好唔好?
go

青衣啟思好唔好? [複製鏈接]

收到青衣啟思Pre-nursery pm offer. 請問呢間學校o既幼兒and幼稚園好唔好? 有冇讀過或讀緊o既家長,可以比D意見呢? thanks
   0    0    0    0

我個仔讀緊PN,老師好有愛心, 個仔好仲意返學. 我覺得學校都極中意品德教育.

同意呀. 老師有愛心, 我個仔又係讀pn, 佢好鍾意返學ga!

請問你小朋友而家讀緊上午定下午校呢? 而家一班有幾多小朋友? Thanks.

原帖由 anbao 於 11-11-22 23:50 發表
我個仔讀緊PN,老師好有愛心, 個仔好仲意返學. 我覺得學校都極中意品德教育.

Thank you for your feedback.

so far so good ga

我阿仔都讀緊, 返屋企成日唱歌, 不過有時唔知佢唱甚麼, 每星期五都有手工帶返黎, 都好開心架

小朋友下學期會插班讀1個學期, 想請問:-

1. 冬季校服有好多項目.. 請問有冇邊樣係冇需要買架? 你地有冇D要買BACKUP?邊個月又要再轉季?唔想讀一個學期要買兩季校服
2. 有好多課本同附加教材... 請問係咪所有都要買... 佢地寫OPTIONAL.. 咁如果上堂冇咁點算?

我小朋友讀緊pn,老師好有愛心同耐性。班主任同我地有好多交流,有時為左就我地返工時間,晚上都會打電話比我地跟進小朋友適應及上學情況。

小朋友下學期會插班讀1個學期, 想請問:-

1. 冬季校服有好多項目.. 請問有冇邊樣係冇需要買架? 你地有冇D要買BACKUP?邊個月又要再轉季?唔想讀一個學期要買兩季校服
2. 有好多課本同附加教材... 請問係咪所有都要買... 佢地寫OPTIONAL.. 咁如果上堂冇咁點算?

1. 男仔冬季 可以唔買校樓, 短褲, 毛衣, 會平好多, 而下年幾時換季我都未知

2. 寶寶系列 / 小晶晶 在堂上有教, 最好買, 阿仔都好中意讀, 課外個D我就選D我自己無類似既先買,

好似堂上有spare 書比小朋友, 自己個本留系屋企閱讀
‹ 上一主題|下一主題