用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 此校會不會愈讀愈小人? 聽聞小二時, 有很多小朋友會轉校 ...
go

此校會不會愈讀愈小人? 聽聞小二時, 有很多小朋友會轉校? [複製鏈接]

2    0    0    0

貢獻勳章

1) 讀得好的會搵間更好的;

2) 讀唔上的不想浪費時間,搵過間無咁"甘"的

回復 1# joemyt 的帖子

貢獻勳章

是的,小兒完成小一後,轉咗去第二間讀,今年都小四囉! 之後亦認識幾位家長,他們的小朋友都是小二走的,亦係轉去另一些優秀的學校(SFA/YW 等)。

點解呢? 莫非呢間學校出 o左問題? 另外插班會唔會好難?

貢獻勳章

不是St Joe不好,只是覺得如果轉去另一間,可能會有更多發展。請勿誤會!相反,St Joe幫我個仔打好個底,在轉新環境後好快便跟上大隊。
除此之外,中學係另一問題。

回復 1# joemyt 的帖子

BB成長期, 學校有人走, 亦有人來. 當中有很好成績的走, 佢地會找一些有BAND 1 中學或學術比ST. JOE 勁的學校. 亦有一些因學習上或其他原因走的.  不過他們在ST. JOE 的低對他們在其他學校很有幫助.

Dear parents

Have you  recieved the call from school for the "knock door"?

引用:Dear+parentsHave+you++recieved+the+call+

原帖由 wingwing2004 於 12-06-15 發表
Dear parents

Have you  recieved the call from school for the "knock door"?
Not yet...

Anson在2006年1月29日出世!

貢獻勳章

亞仔已離開 St. Joe 三年了,雖然如此,我仍然好感激學校的栽培。我仍然不斷向身邊的朋友介紹 St. Joe !

我兒是現讀p.1學生,在這一年裹真是非常感激學校的培育,小兒是中文幼稚園畢業,在這一年裹其中文英文學術水平提升不少,我兒會繼續在st.joe讀至畢業,因他實在讀得非常開心及有成功感.

Agree that the school helps the kids a lot in English.

我想幫仔仔轉這間插四年班下學期
1. 請問功課多嗎?
2. 每班幾多人?
3. 老師有愛心嗎?
‹ 上一主題|下一主題