用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾神父教會學校(小學部) 超失望,20分都抽不到!
go

超失望,20分都抽不到! [複製鏈接]

好傷心啊!我有20分,都抽不到啊,嗚嗚嗚。。。
   0    0    0    0

我仲未CHECk..但得15分..即係唔駛CHECK

我都係得15分, 抽唔中都好正常!

瑪小下一學年推行小班教學, 收生額相對少左, 我都估到今年拎住20分都未必收晒, 好彩我個囡早一年入讀咋~

唔緊要, 還有大抽獎...

上年我地大抽獎都入唔到...係叩門, 還要等臨開學前數天才收...

唔知道有幾多人20分抽唔到呢?

我有20分, 但入不到, 十分失望!

I also have 20分, 入不到, depress

seems that last year all 20分 入到, but this year just on this topic, including me, already have 4 student cannot be successful....

seems that even not 小班 (cos 小班 make the quota for 20分 or 25分 from 24 to 20 i.e. 30 x 4 x 20% - 25 x 4 x 20%) just bcos more P1 student or more student choice MFSP already make 20分 cannot be sure to be success....

base on my understanding, last year 世襲 quota also already full (cos 1st round offered more than 50% quota) and base on other BK mama's info that last year seem one 15分 student can be success... so seems that this is the first year (or 2nd year?) that 20分 cannot be sure to success....

回復 1# junejunewong 的帖子

係啊,真係好慘!簡介會我問過校長,如果15分和20分到時一起叩門,20分是否有優勢,他說沒有,最重要看面試表現。現在唯有等統一派位,漫長的等待,真的痛苦,但還是要積極面對。

回復 1# phoebepyl 的帖子

所以今年有朋友, 都係20分, 佢寧願CHOIC 油天, 因學位多, 所以機會仲大...

我好明白, 上年果時, 我地都好難捱過...
不過, 現在還有很多時間, 可以裝備小朋友呢~加油

我都有20分, 入不到, 因為世襲多左好多. 已經小班, 大抽獎又小幾個位. 點算 ??

我是20分油天抽毋到果個。。。 我地都好難捱過...

原帖由 win_bb 於 11-11-23 08:51 發表
所以今年有朋友, 都係20分, 佢寧願CHOIC 油天, 因學位多, 所以機會仲大...

我好明白, 上年果時, 我地都好難捱過...
不過, 現在還有很多時間, 可以裝備小朋友呢~加油 ...
我是20分油天抽毋到果個。。。 我地都好難捱過...

真係無20分抽到? 咁ROUND 2有無人中?
其實,怎樣知幾多位係ROUND 1 & ROUND 2?

kmmum 發表於 12-5-8 20:42
真係無20分抽到? 咁ROUND 2有無人中?
其實,怎樣知幾多位係ROUND 1 & ROUND 2?

上年都好似得好少20分入到咋...好似唔多過3個

咁叩門有無優勢?

回覆:超失望,20分都抽不到!

請問通常扣門後幾耐先知結果?

win_bb  冇話幾時知, 如面試第一批已入選, 咁面試後約一個星期會電話通知, 我小朋友係開學前幾日才知, good luck~  發表於 12-6-1 13:36

回復 cacafafa 的帖子

想問你ROUND 2, 照填同一間學校?

自行20分抽不到,以爲自己沒有抽獎命,已打定輸數,點知統一派位第一志願派到。大家不要放棄啊,可以叩門,有堅持就有希望,努力!good luck!!!

引用:自行20分抽不到,以爲自己沒有抽獎命,已打

原帖由 phoebepyl 於 12-06-07 發表
自行20分抽不到,以爲自己沒有抽獎命,已打定輸數,點知統一派位第一志願派到。大家不要放棄啊,可以叩門, ...
嘩,恭喜呀,我見資料話瑪少今日抽左八個位俾世襲生,你可以抽中真係好幸運

‹ 上一主題|下一主題