用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 喇沙小學校服及學生用品討論
樓主: Odin
go

喇沙小學校服及學生用品討論 [複製鏈接]

Mine are fine.  Both the summer & winter ones do not have any problems.  No color coming off or anything.  Maybe mine are of a different batch from yours.

貢獻勳章

我唔明你意思,乜有第二套 PE 衫咩?

我係講緊最新果一套喎 !

I mean both the summer & winter ones.  We got them this August.

原帖由 joemyt 於 10-11-8 19:56 發表
我唔明你意思,乜有第二套 PE 衫咩?

我係講緊最新果一套喎 !

貢獻勳章

Yes, I also got them in Aug. But the quality of them are worth and changed last week. May be I'm unlucky! The socks were changed to red !!!!!

我仲慘啦! 星期五去換剛剛換囇xs碼, 星期六唔得閒出去換. 現在已經無囇碼. 要待下一批, 最快要下星期中先有.  下星期要換季啦! 希望唔會太冬.

Mine are size L.  I don't know if that makes a difference becoz different sizes are normally of different batches.

你都好啦, 你起碼有套唔太靚仔既著住先, 我咪仲慘, 我之前都無買到冬季運動服...而家又買唔到..換季都仲要著住夏季咋..都唔知呢間公司有無攪錯...係咪咁手緊..

原帖由 eileenycm 於 10-11-8 22:22 發表
我仲慘啦! 星期五去換剛剛換囇xs碼, 星期六唔得閒出去換. 現在已經無囇碼. 要待下一批, 最快要下星期中先有.  下星期要換季啦! 希望唔會太冬.

[quote]原帖由 bb2 於 10-11-9 10:19 發表
你都好啦, 你起碼有套唔太靚仔既著住先, 我咪仲慘, 我之前都無買到冬季運動服...而家又買唔到..換季都仲要著住夏季咋..都唔知呢間公司有無攪錯...係咪咁手緊..

... [/quote

如果新校服都有問題, 我建議同學校講聲, 可能佢地都唔知有問題. 我仔著加細碼, 我連換都未換, 因為唔想亞仔拎咁多野, 仲要拎埋的校服(由於佢太矮細).

我本來諗住星期六自己去門市換, 佢又話未得, 要今個星期至可以係門市換.
咁睇, 我今過星期都換唔到啦... 費事百行一次.

仲有, 我件體動外套仲攪笑, 件外套同件抓毛既zipper 係同一方向, 所以兩件唔可以拉埋一齊. 個門市仲叫我唔好拉埋一齊都著到....

新買衫褲都係要洗一洗先好著,尤其係紅色~

貢獻勳章

就係漏左招囉! 唔止對襪,連對鞋都 "紅埋" !!!!!!

已打去學校同校服公司反映 !!!

仲比我發現到一樣野,就係亞仔條褲稍為長了一點,著左一日就褲腳穿了小孔 !

條冬季運動褲的料是冇彈性的, 亞仔已買到超大超鬆身了, 但一踎低就覺得好窄好唔舒服, D料又薄, 好容易爆呔, 點解家長會嘅委員唔揀D有彈性嘅質料比D學生著得舒服D嚟做運動呢?

我今日對白襪都變了紅襪啦!

貢獻勳章

早幾日打去校服公司投訴,話覆我,無影無蹤;

打去學校,又話無其他家長投訴,而家終於有其他受害者啦,快D打去學校投訴啦,順便話埋D質地有問題。

Same here.  It happened to ours too!

原帖由 joemyt 於 10-11-8 17:15 發表
今日亞仔 P.E. 著新運動衫 (剛於上星期六在校)更換,放學返到屋企,果條冬季紅色長運動褲甩色,染到成對襪都係紅色,正一垃圾 !!!!

我已打去校服公司投訴,待覆。

你地有無呢個情形出現呀 ? ...

請問冬天嘅PE堂可唔可以着灰色襪架?

原帖由 dong00 於 10-11-17 16:36 發表
請問冬天嘅PE堂可唔可以着灰色襪架?

no
一定要穿白色長襪

點解要著長襪?都睇唔到啦...

原帖由 maria_lai 於 10-11-17 16:56 發表

no
一定要穿白色長襪

PE 堂阿囝係穿白短襪.
‹ 上一主題|下一主題