用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 第二輪被reject的一群!
go

第二輪被reject的一群! [複製鏈接]

有無現讀生既家長可以教吓我o地點做???
   0    0    0    0

醒目開學勳章

唔好灰心!

等明年6月左右,2nd run 再來過!!

原帖由 tung豬媽 於 11-11-18 15:00 發表
有無現讀生既家長可以教吓我o地點做???
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

對, 仲有一次殺入的機會 !!!!!!! 唔好放棄呀媽媽 )))))
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

到時仲大壓力, 人人攞張成績表去, 亞女係慢熱觀察形, 好多嘢都識, 但永遠唔會最快舉手只會細細聲答, 到佢會舉手既時候已經要散band, 除非個老師真係好鍾意佢, 否則都機會唔大!

原帖由 tung豬媽 於 11-11-18 20:31 發表
到時仲大壓力, 人人攞張成績表去, 亞女係慢熱觀察形, 好多嘢都識, 但永遠唔會最快舉手只會細細聲答, 到佢會舉手既時候已經要散band, 除非個老師真係好鍾意佢, 否則都機會唔大! ...

若然呢個時候真係好有心又等唔切2nd round,又好驚到時競爭仲大,如果真係要做d野唔好比自己有遺憾,
寫信啦,開始寫自薦叩門信比校長同學校以表誠意,有志者,事竟成,寫到2nd round既時候我諗學校點都會對你有d印象。祝你成功!

tung豬媽,

唔好灰心啦, 我哋一齊努力啦!

Tks JackyBaBa 建議

原帖由 JackyBaBa 於 11-11-18 22:32 發表

若然呢個時候真係好有心又等唔切2nd round,又好驚到時競爭仲大,如果真係要做d野唔好比自己有遺憾,
寫信啦,開始寫自薦扣門信比校長同學校以表誠意,有志者,事竟成,寫到2nd round既時候我諗學校點都會對你有d印象。祝你成功! ...

回復 5# JackyBaBa 的帖子

已經好努力"砌"緊封信啦!

回復 6# 蝦膏媽 的帖子

蝦膏媽 :
一起努力,希望 出年學校見  

原帖由 tung豬媽 於 11-11-18 22:44 發表
蝦膏媽 :
一起努力,希望 出年學校見  

原帖由 tung豬媽 於 11-11-18 22:37 發表
已經好努力"砌"緊封信啦!

喜,其實出面咐近有好幾板面教緊寫叩門信,有中英文範本參考,可以慢慢執靚啱自己小朋友果份,話唔定到下round後真係有意外驚喜~~
祝馬到功成!

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2122890&extra=page%3D1

回復 10# JackyBaBa 的帖子

多謝你呀 JackyBaBa , 現在努力中!

果然足資, Tks JackyBaBa

原帖由 JackyBaBa 於 11-11-19 00:04 發表

喜,其實出面咐近有好幾板面教緊寫叩門信,有中英文範本參考,可以慢慢執靚啱自己小朋友果份,話唔定到下round後真係有意外驚喜~~
祝馬到功成!

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2122890&extra=page%3D1 ...

Don't be upset, I'll release the place for my daughter.  Good luck.

我想問下, 係唔係手寫會好呢?

Dear all,

My daughter is accepted by LCM luckily, and I hope all of you will get the offer finally!!! Don't give up!!

原帖由 bluefriend 於 11-11-21 15:09 發表
我想問下, 係唔係手寫會好呢?

查實都冇乜所謂lu,個人覺得最主要既係字眼行裡能清晰表達到你既意思就可以了。記得以前睇到個post有位媽咪講過由依家開始寫,每月一封,如是者寫、寫、寫,寫到6月2nd round附近時大約都寫到六封到,我諗學校點都會收到呢個信息同你份誠意既。

2nd rejectrd 連wait list 都冇,今日無端端LMC打來話校長收呀女,話即刻要注冊,我話今天唔得改明朝,你地有冇咁?bchi我現在如何?我自行又注冊左,我當然想加入LMC拉.超急急!!!!!!!

自行註冊左都可以再註冊直資的哦.

原帖由 kiki2007 於 11-12-1 19:19 發表
2nd rejectrd 連wait list 都冇,今日無端端LMC打來話校長收呀女,話即刻要注冊,我話今天唔得改明朝,你地有冇咁?bchi我現在如何?我自行又注冊左,我當然想加入LMC拉.超急急!!!!!!! ...

Same same ...... Me too ..... 3:30 收電話,最遲明早去交 $500 留位呀

chickenwing: good good! will you go?
‹ 上一主題|下一主題