用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到九龍塘迦南信呀??
樓主: woojochu
go

有冇人收到九龍塘迦南信呀?? [複製鏈接]

I got the offer letter today - it is small envelop

原帖由 cherryiiiii 於 11-11-22 13:20 發表
我岩岩收到九龍塘迦南PM OFFER....都係收到德福國際班OFFER...仲諗緊讀邊間?

你收到德福幼稚園國際班offer喇?

回覆 58# ie_swy 的文章

我都收到德福offer, 請問知吾知佢派边間小學多?佢好似無公報

My son got AM offer from Kowloon Tong Cannan....Good.  But may pick York finally.

原帖由 carmen_sach 於 11-11-22 21:28 發表
我都收到德福offer, 請問知吾知佢派边間小學多?佢好似無公報

我仲未收到呀~你都係報國際班?幾時收到offer架?
Thanks for your reply!

原帖由 cat8141210 於 11-11-22 16:42 發表

我都係心中有數...
我囡囡應該係唔得...
因為我囡囡INTERVIEW果日...
老師問野太耐...
囡囡冇耐性...
唔肯坐...仲係都要落地...
落左地都唔止..仲要"幢"左隻腳上櫈...
兩個老師即場"嘩!!"左一聲...
我仲 ...

好多謝你的安慰,好巧合,我個仔當曰扭眼訓時,他想走,我捉住佢,唸住放番佢上張櫈上,點知佢成對腳企上張櫈上面

收到AM offer

好灰, 金巴倫道迦南waiting list, 已經第二間waiting, 一間offer 都無

昨日好開心,個仔19個月,報左7間pn,in第一間富榮迦南,我同老公諗住咁多人見收63人死梗,個仔仲未識講野,點知收正式offer,拿拿臨交錢留位,我估那2天in應有600人左右,真係好好彩!

回覆 103# carmen_sach 的文章

我唔知佢小學派位點,不過我已決定放棄德福了,因為迦南好似多D好comment,我唔想交晒兩間留位費。

My girl got pm offer!

原帖由 datejust 於 11-11-23 01:05 發表
My girl got pm offer!

My girl got pm offer too

今天收到金巴倫道迦南am offer,手上亦有將軍澳新都城翠茵小宇宙am國際班offer,請問大家會點㨂?請指教,謝謝。

我都係金巴倫道 AM OFFER, 係我地第一個OFFER, 所以一定會去交 DEPOSIT.

不過如果我係你, 錢唔係考慮因素 (K1 - K3 學卷), 我會讀翠茵國際班.  第一翠茵真係教得好好, 第二國際班, 語文好, 第三升K1 唔洗煩過, 有更好既學校收先諗轉.

原帖由 chau_mandy 於 11-11-23 02:03 發表
今天收到金巴倫道迦南am offer,手上亦有將軍澳新都城翠茵小宇宙am國際班offer,請問大家會點㨂?請指教,謝謝。

醒目開學勳章

尋日收到金巴倫道迦南am offer, 請問大家知唔知學費幾多?

回復 114# ramen 的帖子

ramen,
多謝您的意見,其實我都係咁諗。加上翠茵就在屋企樓下,確實係非常方便。不過迦南位處九龍塘,有所謂的"校園",環境一流,好有讀書的感覺(我個人對校園大的學校有特別的情意結)。

我仔仔都係有翠茵同迦南(不過係藍田)offer, 都諗緊點揀,翠茵在區內好似口碑唔錯,但迦南集團式經營多D人識,見小學會唔會好D呢?

係哋識唔識人讀緊, 边間好D呢?

回覆 105# juniebarbie 的文章

上星期收信, 26號前交留位費

hihi, My girl got am offer in Cumberland Rd. April 2010 BB. Say hi here first ^^
‹ 上一主題|下一主題